Megúszta Hujber Ferenc a plagizálást

Következmények nélkül megússza Hujber Ferenc, hogy az érettségijét vásárolta és a diplomáját másolta – írja a Blikk.

A színész alig egy hónapja vallotta be ország-világ előtt, hogy középiskolai papírját 8.000 forintért vette, majd úgy végezte el a Színház- és Filmművészeti Egyetemet, hogy a szakdolgozatát másolta egy 20 évvel korábbi diplomamunkáról. A két intézmény azonnal vizsgálatot indított, mostanra pedig megvan az eredmény.

„A Színház- és Filmművészeti Egyetem vizsgálata, amelyet Hujber Ferencről megjelent cikk alapján indítottunk, megállapította, hogy Hujber Ferenc nem járt és nem érettségizett az Eötvös József Gimnáziumban. Ennek ellenére nem áll módunkban kijelenteni, hogy érettségije hamis, így intézményünknek nincs joga felvételi vizsgájának tisztaságát megállapítani. Hujber Ferenc plágiumgyanújának ügyében indított belső vizsgálatunk, amelynek célja, hogy kiderítse szakdolgozatának „Szerepálmom, Lady Macbeth” eredetiségét, eredménytelenül zárult. A Színház- és Filmművészeti Egyetem könyvtárában az egyetlen, ezzel a címmel szereplő szakdolgozat Hujber Ferenc munkásságát dicséri. Az 1980 előtt keletkezett szakdolgozatok sajnos már nem lelhetőek fel könyvtárunkban, és irattári feljegyzések sem állnak rendelkezésünkre, így a plágiumgyanú miatti vizsgálatunkat lezártnak tekintjük” – olvasható az intézmény Blikknek írt közleményében.

Hujber Ferenc

Hujber Feri bevallottan másolta a szakdolgozatát, de az egyetemet ez nem érdekli.

Hujber elképedve vette tudomásul, hogy vallomása ellenére sem történik semmi, vagyis úgy tűnik, nem vonják vissza a diplomáját és nem lesz következménye a csalásnak.

“Mérhetetlenül szomorú, hogy ebben az országban következmények nélkül meg lehet ezt tenni. Nem titok, ez az egész részemről provokáció volt. Érdekelt, hogy én is megúszhatok-e egy ilyen ügyet. Kíváncsi voltam, lesz-e következménye ennek a botránynak. Gusztustalan ez az egész, ami az országot jellemzi. Minden magyar állampolgár nevében kikérem magamnak, hogy ez megtörténhet ma Magyarországon! Nagyon sajnálom ezt az egészet, egy csöppet sem tudok örülni ennek” – mondta a színész, aki azt is elárulta, a botrány nem befolyásolta szakmai karrierjét.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: