A fehéren és a kéken túl, avagy milyen színeket választhatunk még a fürdőszobába

Talán nem árulunk el azzal nagy titkot, hogy a régebben a fürdőszobák általános színe a kék és a fehér volt. A kék árnyalat lehetett sötétebb vagy világosabb, de a legtöbb fürdőszoba esetén ezt használták.

Mára azonban már a fürdőszobák esetében is kiszélesedett a kínálat, és lényegesen több lehetőség áll a rendelkezésünkre. A csempék és padlólapok meglehetősen sokfélék lehetnek, mind anyag, mind szín tekintetében. A kék és a fehér csempéket természetesen még mindig sokan választják, de ha mi inkább valami másban gondolkodnánk, bátran megtehetjük.

Nagyon népszerűek például a bézs árnyalatok, a halványabb barna, és világosabb földszínek, melyeket természetesen valamilyen kontrasztos színnel is lehet kombinálni. Általában azt szokták javasolni, hogy amikor a fürdőszobába színt választunk, akkor a halvány árnyalat uralkodjon a tér 70 %-ánál, a maradék 30 % pedig lehet kontrasztosabb szín.

Ha például kék és fehér színben gondolkodunk, akkor a fehér legyen 70 %, a kék pedig 30 %. Természetesen ettől el lehet térni, sőt, van akik meg is teszik.

Extrém színek és színkombinációk a fürdőszobában

Amikor inspirációt keresünk a neten, hogy milyen fürdőszobát is képzelünk el magunknak, akkor a kék-fehér, és bézs árnyalatok után biztos, hogy látni fogunk valami extrémebb színösszeállítást, vagy olyan színt, amit nem képzeltünk volna el egy fürdőszobában. Valakinek már a szürke, a világoszöld vagy a lila szín is túlzónak hathat, de piros, bordó vagy fekete-szürke, fekete-piros kombinációk is léteznek.

És persze akad, akik a bohém stílusból inspirálódik, és többféle élénk színű csempével teremti meg a vidám hangulatot a fürdőszobában is. Tehát mielőtt valamilyen „hagyományos” színösszeállítást választanánk, gondoljuk végig, hogy milyen is az álomfürdőszobánk, és bátran merjünk merész színekben, illetve kombinációkban gondolkodni.

A csempék és padlólapok kínálata rendkívül széles, így bátran szabadon engedhetjük a fantáziánkat.

Hasonló bejegyzések..