Hójelentés: bénázás Budapesten

Leesik egy kis hó, és máris megbénul a közlekedés. A szombattól hétfőig tartó havazás megbénította a fővárost.

Hihetetlen dolog történt januárban hazánkban, beköszöntött a havas idő. Az időjárás-jelentésekben már napokkal előtte lehetett tudni, hogy havazás várható, mégis úgy tűnt, mintha meg lennének lepve az emberek, amikor tényleg bekövetkezett. Budapestre olyannyira váratlanul érkezett meg a hó, hogy bedugult tőle a főváros, járhatatlanná váltak az utak. A tömegközlekedés annyira leállt, hogy végül már ingyen lehetett utazni (vagy tetű módjára haladni) a BKV járatokon.

A politikusok persze ilyenkor megpróbálnak úgy tenni, mintha nem várt világ csodája történt volna, pedig igazán jellemző lehet a havazás januárban. Hiába próbálják meg tettetni, mennyire urai a helyzetnek, valójában csak bénáztak hó-fronton. A városvezetés ismételten bebizonyította, mennyire felkészületlen.

Kanadában így takarítják a havat a pályákon – lehet példát venni

A hókotrók színét se lehetett látni egészen hétfő reggelig, pedig akkorra már bőven lett volna mit takarítani. A BKV-t ingyenessé tették, csak éppen a dolgozó ellenőröknek felejtettek el szólni a dologról, akik legalább egy órával többet dolgoztak, az aznap kiszabott büntetéseket pedig utólagosan érvénytelenítik. Ezzel a lehetőséggel azonban nem túlságosan voltak kisegítve az utasok: a járatok java része nem közlekedett, amelyik mégis, azok is nagy késésekkel tudtak csak megérkezni. Néhány járatot maguknak az utasoknak kellett továbbtolni.

Ráadásul még a budapesti lakosokat külön kérték arra, hogy ha lehet, maradjanak otthon, ha pedig muszáj menniük, a felszíni közlekedést lehetőleg hanyagolják.

Azért is szomorú mindez, mivel a magyaroknak kell Európában a legmagasabb adókat fizetniük, ráadásul folyamatosan próbálnak újabb és újabb sarcokat kivetni az emberekre, miközben még olyan alapvető helyzeteket sem tudnak kezelni, mint egy kis hóesés. Ráadásul kitaláltak egy szánalmasnak ható télügyi biztos pozíciót, akinek a feladata nyilvánvalóan az efféle helyzetek elkerülése volna. Ez nem jött össze.

A kanadai hótakarítást a fenti videón láthatod, a kép pedig Budapestet képviseli

A kanadai hótakarítást a fenti videón láthatod, a kép pedig Budapestet képviseli

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: