Gyakori okok, ami miatt egy párkapcsolat az első évet sem éli túl

Azt szokás mondani, hogy egy kapcsolatban az első év a legkönnyebb, hiszen ilyenkor még hevesen lángol a szerelem. Ugyanakkor számos tanulmány állítja, hogy ez a legnehezebb időszak, és azok a kapcsolatok, melyek nem végződnek házassággal, már az első évforduló előtt tönkre mennek.

Ennek persze számos oka lehet, ezért érdemes lehet feldobni a történéseket, de lássuk is, melyek a leggyakoribb okok.

Előző kapcsolatok árnyéka: mindegy, hogy az előző kapcsolatunk évekkel vagy hónapokkal ezelőtt ért véget, mégis kihat ránk, és hajlamosak vagyunk a jelenlegi kapcsolatunkra rávetíteni az akkor átélteket, legyenek jó vagy rossz emlékek. Ez pedig komoly vitákat okozhat egy kapcsolatban, ha az előző partnerrel példálózunk, vagy ha a párunk teszi ugyanezt.

Felszínre kerül a valóság: a kapcsolatok elején még mindkét fél próbálja a legjobb színben feltüntetni magát, de ahogy halad az idő, a valós személyiségjegyek is felszínre kerülnek, ez pedig nem minden esetben pozitív. Meglátjuk a másik hibáit, ő is a miénket, és közel sem biztos, hogy ezeket el tudjuk viselni.

Eltűnik a lila köd: a szerelem meg tudja szépíteni a másikat, és el tudni fedni olyan dolgokat, amelyek ugyan zavaróak, de a rózsaszín szemüvegen keresztül nem is tűnik annyira rossznak. Később azonban, amikor már az újdonság varázsa elmúlik, és belesüllyedünk a mindennapokba, hajlamosak vagyunk meglátni olyan hibákat, amelyeket eddig nem vettünk észre, ez pedig fennakadásokat okozhat egy alapvetően boldog párkapcsolatban is.

Komoly nézeteltérések: az első komoly viták megviselhetnek minket lelkileg, mert a kapcsolat elején még nem is gondoljuk, hogy ilyen is lehet, hiszen a mi kapcsolatunk tökéletes. A vita persze teljesen normális egy kapcsolatban, viszont egyáltalán nem mindegy, hogyan kezeljük ezt.

Beleszól a család: nagyon gyakori, hogy egy kapcsolat egészen addig jól működik, amíg színre nem lép a család, és az ő véleményükkel is meg kell küzdeni. A család vitás kérdéseket szülhet, amely tönkre is tehet egy párkapcsolatot.

Hasonló bejegyzések..