Progeszteron hatása a női szervezetre: Így pótolhatjuk természetesen

A progeszteron egy olyan hormon, mely befolyásolja a sejtek működését, illetve szabályozza az életfolyamatainkat. Ez a hormon, melyet hívhatunk sárgatest hormonnak is egyaránt megtalálható a férfiak, és a nők szervezetében is, ám kulcsfontosságú szerepe a hölgyek esetében van, hiszen az általános egészségi állapothoz, a terhességhez, illetve a változó korhoz is köthető.

A pajzsmirigy-alul működés, a termékenységi problémák, illetve a rendszertelen menstruáció, mint arra utalhatnak, hogy növelni kell a szervezetünk progeszteron szintjét.

Szerencsére ma már a progeszteron pótlásra természetes módon is van lehetőségünk, ehhez pedig a gyógyítás ősi erejét, a gyógynövényeket kell felhasználnunk.

Ezért fontos a nők számára a progeszteron

A progeszteron túlzottan alacsony szintje vagy hiánya eredményezheti a rendszertelen, és az erős havi vérzést, ha pedig a progeszteron szint várandóság alatt zuhan le, akkor sajnos fennáll a vetélés, vagy a koraszülés esélye is.

A progeszteron támogatja a magzatfejlődést, megelőzi a mell-, méhnyak-, illetve a petefészek daganat kialakulását, normalizálja a véralvadást, élénkíti a hölgyek libidóját főleg peteérés idején, és előkészíti a méhnyálkahártyát a megtermékenyített pete befogadására.

Ha progeszteron pótlásra van szükségünk akkor választhatunk a szintetikus, és a természetes pótlások közül. Szerencsére a progeszteron természetes formában is pótolható, így nem kell tartanunk a kellemetlen mellékhatásoktól sem. Mivel a progeszteron a leghatékonyabban a bőrön át tud felszívódni, a legjobb eredmény elérése érdekében javasolt a krémek használata.

A Pranagarden Progeszteron testvaj speciális összetevőinek köszönhetően természetes módon tudja egyensúlyba hozni szervezetünk progeszteron szintjét, így támogatja a peteérést, fokozza a szexuális vágyat, megelőzi a vizesedést, illetve az ödémát.

A vad yamgyökér kivonat, a barátcserje, illetve a maca energizál, vitalizál, szabályozza az ovulációt, oldja a szorongást, illetve szabályozza a prolaktin termelését, ami meddőnek nyilvánított hölgyek számára hatalmas segítség lehet.

Hasonló bejegyzések..