Lemondott Schmitt Pál: 2012. 04. 02.

Az utóbbi szűk három hónap eseményei, vagyis, hogy kiderült Dr. Scmitt Pál Magyarország Köztársasági Elnöke plagizált a kisdoktori disszertációját illetően, addig vezettek, hogy az Elnök a mai nap lemondott a hivataláról.

Bizonyára nincs ember ma Magyarországon aki ne ismerné Schmitt Pál ügyét, akiről kiderült, hogy 1991-es doktori disszertációjának nagy része Nikolaj Georgiev, valamint Klaus Heinemann dolgozatainak gyakorlatilag szóról szóra átvett fordítása.

Az ügyet egyébként a hvg.hu szellőztette meg még januárban.

Azóta kiderült, hogy a két külföldi úriember írásából átemelt közel 200 oldalon felül a maradék 20-25 oldal sem teljes egészében Schmitt Pál keze munkája. Az összesen 215 oldalból, valamint az ezen felüli tíz számozatlan oldalból álló disszertáció összesen 225 oldalából 213 oldal nem a saját eszmefuttatásának az eredménye, tulajdonképpen e tényt mondta ki a Semmelweis Egyetem, ezen ügyét vizsgáló bizottságának a napokban kiadott összefoglalója is.

Lemondott Schmitt Pál

Lemondott Schmitt Pál: 2012. április 2.

Ezt követte az egyetem szenátusának a döntése, amelynek értelmében Dr. Schmitt Pál a jövőben nem viselheti a doktori címet.

Az ügy kapcsán rengeteg vicces kép jelent meg az interneten, így kínossá vált, hogy Magyarország Köztársasági Elnökén egy ország gúnyolódik.

Schmitt Pál bejelentette lemondását

A mai nap, azaz 2012.04.02-án Schmitt Pál bejelentette az Országházban napirend előtti félszólalásában, hogy lemond elnöki tisztségéről. A bejelentést megelőzte egy közel negyed órás védőbeszéd, amelyben továbbra is hangsúlyozta, hogy az akkori szabályozásnak megfelelt doktori dolgozata, ezen igazát akár bíróságon is kész lesz megvédeni. Emellett bejelentette, hogy megkísérli megszerezni a PhD fokozatot.

A megelőző beszéd, majd a fordulat megdöbbentő volt. Schmitt Pál tehát ezen lépésével úgy próbált lemondani az elnöki tisztségről, hogy a tisztesség látszatát hagyja maga után.

Hasonló bejegyzések..

4 hozzászólás

 1. zozo szerint:

  “akiknek erre a nyomozgatásra ennyi idő távlatában volt idejük, azok miből élnek?”

  újságírók

 2. franci szerint:

  Hát de igaz amit írtál….

 3. lélek szerint:

  Csak addig feszegették a dolgot, hogy elérték amit akartak. Ezután én csak arra lennék kíváncsi, hogy azok akiknek erre a nyomozgatásra ennyi idő távlatában volt idejük, azok miből élnek? Akik annak idején elfogadták a doktorihoz szükséges munkáját Schmitt Pálnak azok közül hányan mondtak le a posztjukról, hisz ők is hibáztak. Ezenkívül az az ember aki azt mondja a saját munkájáról, munkájukról “hazudtunk éjjel nappal., elkurtuk, stb.” egyébb trágárságok a saját hazánkkal kapcsolatban, az mivel vétett kisebb hibát???????? Ő “méltósága” miért nem mondott le?????????
  Igen valószínű hibázott Schmitt Pál is. Csak az lenne már végre megnyugtató, ha végre az országunk élén álló emberek nem egymás kikezdésével volnának elfoglalva, hanem ennek a gyönyörű országnak a rendbetételével. Igen, ha valaki hibázik, akkor pedig mindenkire egyformán vonatkozzanak a törvények, a számonkérések!!! Talán akkor mindenki jobban, nagyobb kedvel tudná húzni azt a bizonyos “szekeret” is.

  • pkeleti szerint:

   Rendkívül sajnálatos, hogy sportot lehet abból csinálni, hogy valakinek a szennyesére vadásznak. Az viszont szentigaz, hogy, akinek vaj van a fején, az ne menjen a napra. Smidtnek nem kellett volna erején felüli pozíciókra törni. Fenn a csúcson jó lehet, de látszik is az ember és a nap is tűz. A vaj ilyenkor megolvad és könnyen célkeresztbe kerül aki kiteszi magát ennek. Smidt Pál végülis közkívánatra bukott meg. Persze, akinek cimborája annak rosszul esik, hogy kilövik mellőle a barátját. Rögtön aggódni kezd, hogy ez másokkal is megeshet. Sőt az jut eszébe, hogy ezt meg kellene torolni, mégpedig hasonló módon. Itt kezdődik a probléma. Smidt-ért nem kár. Nem rossz fiú, de magasabbra mászott az uborkafán,mint ameddig az ág megtarthatta. Már meg se kellett volna választani. Erről ő nem tehet. Ő genetikailag kódolt kapaszkodó. Be fog iratkozni, hogy diplomát szerezhessen. Kívánom neki, hogy sikerrel járjon és lemossa szégyene egy foltját.