Acer Predator 15: laptop hardcore játékosoknak

Az Acer már évek óta sikeresen futtatja a játékosoknak szánt Predator termékcsaládját, amely számtalan kiváló taggal, egybeépített PC-kkel, komplett konfigurációkkal, egyéb perifériákkal és hordozható számítógépekkel is bővült a múltban.

Az Acer Predator 15 egy rendkívül összetett és nagyobbacska gamer laptop termékcsalád egyik olyan tagja, amelynek 16 másik testvére van. Az alábbiakban most a 15 hüvelykes kijelzővel és GTX 980M grafikus kártyával szerelt Acer Predator 15-öt vesszük górcső alá alaposabban.

Nyers erő a masszív külső mögött

  • Több ezer számítástechnikai termék, kedvező áron: gbel.hu

A hordozható számítógép elsők között leginkább elragadó külsejével hívja fel magára a figyelmet, hiszen egészen elképesztő az a páratlan dizájn, ami a laptopot jellemzi. A matt fekete borítás, a pirosra fújt hűtőrácsok, a szürkés csúszásgátló felület mind-mind azt a vadságot és nyers erőt prezentálják, amelyek valóban szükségesek egy ilyen erős, direkt játékosok számára kifejlesztett masinához.

A masszív kialakítás mögött ennek megfelelően természetesen egy hasonlóan talpraesett konfiguráció bújuk meg, ezáltal a termékcsalád egyes tagjaiban a Skylake alapon nyugvó Intel Core i5-6300HQ, vagy az erősebbekben a Core i7-6700HQ processzor bújik meg, amelyek mellett egy GTX 970M vagy egy GTX 980M grafikus kártya került beépítésre. Mindehhez a gyártó az említett változatba 16 GB DDR4 típusú SDRAM-ot szerelt, méghozzá egy 1 TB-os HDD, valamint a gyorsaság érdekében egy 256 GB-os SSD társaságában, amelyre Windows 10 Home operációs rendszert telepítettek.

Mivel egy játékosoknak szánt laptopról van szó, nagyon fontos a grafikus kártya tulajdonsága, amelyek típustól függően 3 vagy 4 GB-nyi GDDR5 típusú memóriával rendelkeznek. Az Acer Predator 15 előbbi kategóriát erősíti, méghozzá 16:9-es arányú, 39,6 centiméteres, avagy 15,6 hüvelykes full HD kijelző társaságában. Habár a kijelző elsőre talán egy monstrumnak tekinthető, de a vastag káva egyrészt a biztonságot, másrészt pedig a masszív kialakítást is szolgálja, amit 3 és fél kilogrammos súlya nyomatékosít.

Acer Predator 15, avagy egy laptop hardcore játékosoknak

Acer Predator 15, avagy egy laptop hardcore játékosoknak

Ha mindez nem lenne elég, a dedikált GPU mellett egy Intel HD Graphics 530-as is támogatja a rendszert, ami főként az energiatakarékosság szempontjából lényeges jellemző. Alapesetben ugyanis a gép ezt a grafikus chipet használja, és ha elindítunk egy játékot vagy egy HD felbontású filmet, akkor rögtön elindul az Nvidia GeForce grafikus vezérlő működése, és az biztosítja a tökéletes megjelenítéshez az erőforrásokat. Mindez rendkívül hasznos megoldás, ha a gépet a 6000 mAh-ás teljesítménnyel rendelkező 8 cellás akkumulátorról üzemeltetjük, hiszen így akár 4 óráig is üzemeltethető a gép, de ha bekapcsol a grafikus kártya, azzal ez a szám rögtön 1 órára csökken.

Bővíthetőség és játékosoknak szánt funkciók

Az Acer Predator 15 rendkívül szimpatikus jellemzője még, hogy szabadon bővíthető mind a memória, mind a tárhely, ezáltal az alsó felén a szerelőfedél eltávolítását követően szinte azonnal lehetőségünk nyílik kicserélni a szükséges perifériákat. Mindemellett óriási előny, hogy a DVD- vagy Blu-ray írót is könnyedén kiszerelhetjük belőle annak érdekében, hogy a helyére egy extra, direkt ezekhez a rendszerekhez készült Cooler Master hűtőrendszert építsünk be a helyére.

A bővíthetőség mellett kiemelendő még, hogy a gép minden elemén érződik, hogy ezt bizony játékosoknak szánték. A kurzorvédők, a WASD gomb külön megvilágítása, vagy a billentyűzet felett megtalálható programozható gombsor, amelyeket a Predator Sense programmal könnyedén testre szabhatjuk, akárcsak a tapipadot, amelyet külső egér használatakor könnyedén kikapcsolhatunk majd. A gép természetesen rengeteg új fejlesztést is tartogat majd számunkra, amelyek közül az egyik legkülönlegesebb a DustDefender, amely óránként megváltoztatja a hűtőventilátorok forgásának irányát, amivel nem kell attól félnünk, hogy megragad odabenn a por, ezzel tönkretéve az erős hardvert.

A masina természetesen a szokásos csatlakozókkal lett felvértezve, ezáltal négy darab USB 3.0 port mellett HDMI- és DisplayPort csatlakozók, mellett Thunderbolt 3.0 és Type-C USB 3.1 is találhatók rajta, miközben az 1280×720 pixeles felbontásra képes webkamera mellett támogatja az IEEE 802.11ac Wifi-t és a Gigabit Ethernet-et is.

Hasonló bejegyzések..