Fürdőszoba-takarítás 5+1 lépésben

Mindannyiunk számára ismerős lehet az érzés, amikor egész napos munka után az otthoni teendők sora vár minket a békés családi légkör helyett: takarítás, főzés, mosás, vasalás.

Nem is kell feltétlenül háziasszonynak lennünk ahhoz, hogy vaskosan kivehessük belőle a részünket, hiszen feladatból minden háztartásban akad bőven. Különösen igaz ez, ha váratlan vendégek jelentkeznek be hozzánk. Nézzük, mit tehetünk, ha ég a ház, az óra pedig visszafelé ketyeg.

A legkényesebb pontunk

A háztartások legtöbbjébe betérve a fürdőszoba árul el az egyik legtöbbet az ott lakók tisztaságáról, igényességéről, szorgalmasságáról. A fürdőszoba az a színtér, ahol a higiénia rendkívül fontos szerepet játszik, viszont a gyakori igénybevétel miatt igen hamar felüti fejét a használatosság, ami különösen kényes lehet vendégek érkezése esetén.

1. Lépés

Érdemes a fürdőszobai szemeteszsákkal kezdeni a tisztaság megteremtését, és egy fél perces mutatvánnyal kicserélni, majd fogni egy extra példányt, és rögvest a fürdőszobai kilincsre akasztani. Ezt már könnyedén használhatjuk a később kezünk ügyébe kerülő szemét kidobására. Közben készítsük elő kedvenc papírtörlőnket, kedvenc fertőtlenítőszerünket, no meg persze némi zenét a tánchoz!

Tánc a fürdőszobában: a mókás takarítástól a kedvünk is jobb lesz

Tánc a fürdőszobában: a mókás takarítástól a kedvünk is jobb lesz

2. Lépés

Kedvenc fertőtlenítőnk máris velünk csöröghet egészen a wc-ig, hogy ott aztán méltó helyére kerüljön; ami természetesen a perem alatti részt is jelenti. A kívánt hatás eléréshez idő kell – melyet ki-ki a maga tapasztalatai szerint ismer – amit tökéletesen ki tudunk használni a fürdőszobában való továbbszambázáshoz.

3. Lépés

Máris jöhet a következő lépés: a csempefelületek, tükrök és mosdókagyló alapos kitisztítása. Univerzális megoldásként használhatunk ecetet, amelynek hatékonysága a legtöbb tisztítószerrel szemben verhetetlen, az áráról nem is beszélve, de mivel kissé kellemetlen szagot hagy maga után pár órára, váratlan vendégek bejelentkezése esetén jobb megoldás lehet bevált praktikáink alkalmazása. Spricceljünk vagy kenjünk belőlük a kényes felületekre, és hagyjuk a hatást kibontakozni. Itt tarthatunk körülbelül 3 percnél, tehát mindezidő alatt még egy zeneszámot sem táncoltunk végig. Folytassuk hát!

4. Lépés

Amennyiben tisztítószereink számára több idő szükségeltetik egy zeneszámnál a csillogás eléréséhez, táncoljunk át otthonunk más területeire, és tegyük hasznossá magunkat. Mialatt fürdőszobánk szépül, a konyhát, nappalit is újjá varázsolhatjuk.

5. Lépés

A tisztaság érzését könnyedén képes fokozni egy fenséges illatú, új wc-illatosító. Ne restelljük hát takarítás közben magunkhoz ragadni a szekrényben szunnyadozó, üde frissítőt, hiszen egy kellemes aroma jó érzéssel tölt el mindenkit, aki belép. Miután fürdőszobánkban letelt az idő, visszaszambázhatunk a helyiségbe. Töröljük le a fertőtlenítőket, tisztítókat, esetleg ecetet mindenhonnan, és ahol szükségeltetik, öblítsünk egyet, majd töröljük szárazra, és csillogóra a felületet, helyezzük el wc-nkben az új illatot. A csempék, a mosdó, a tükör és a toalett immár ragyognak, és illatoznak, majdnem véget ért a tánc, már csak a plusz egy lépés maradt.

+ 1. Lépés

Ha van még kedvenc zenelistánkból némi hallgatnivaló, utolsó lépésként a textilek lesznek a porondon. A törülközőket szépen igazgassuk meg, akár textilillatosítóval fújjuk be, a fürdőszobaszőnyeget rázzuk ki, vagy pár mozdulattal porszívózzuk le, és tádám! Fürdőszobánk máris csillog-villog, illatozik, belőlünk pedig árad a jókedv: így örüljünk a váratlan vendégeknek!

Hasonló bejegyzések..