2012-től lesz Rock Napja

2011 őszén két győri fiatal rockrajongó elhatározta, hogy ideje lenne méltó ünnepnapot adni a rockzene számára is. Rengeteg dolognak van napja, világnapja, mégis az egyik legnépszerűbb zenei stílusnak nincs.

Az ötlet hamar lelkes fogadtatásra talált mind a rockzene rajongói mind pedig a zenészek között.

Ez a Rock Napja.

A közösség.

Rövid időn belül a kezdeményezés közösségi oldala a legaktívabb magyarországi oldalak közé emelkedett. Ez számokban kifejezve azt jelenti, hogy a kezdeményezés Facebook oldalának több mint 100.000 követője van, olyan rajongók és zeneszerető emberek akik aktívak a közösségben. Jellemző, hogy a bejegyzéseket ezres nagyságrendű lájk, és több száz komment, valamint megosztás jellemzi. Ez a magyar közösségi oldalak esetében ritka erős aktivitás.

A Rock Napja weboldala még nem indult el, ezt 2012 első negyedévére tervezik. A webcímen jelenleg az érdeklődők adhatják meg elérhetőségeiket, hogy értesítést kapjanak a kezdeményezéssel kapcsolatos hírekről.

A zenészek.

A zenei élet és a rockzenészek is kivétel nélkül pozitívan és lelkesen álltak a kezdeményezés mellé. Ezt jól jellemzi, hogy a magyar rockélet ikonjának számító Kalapács József (Pokolgép, Omen, Hard) vállalta, hogy az arcát és nevét adja a rendezvényhez. Vele jelenleg is készítés alatt áll egy reklámfilm, amit a tervek szerint szintén jövő év első felében mutatnak be.

Kalapács Józsefhez csatlakozott még – az európai underground körökben évtizedek óta legendás zenekar – az Auróra énekese Víg László is. Őket követte Schmield Tamás és zenekara a Moby Dick, valamint Nagy Feró, aki a nyolcvanas évek óta a hazai rockélet meghatározó alakja.

Rajtuk kívül is több olyan hazai rockzenész van aki a kezdeményezés mellé állt, a velük készülő videós és internetes tartalmakat folyamatosan megosztják a Rock Napja Youtube csatornáján és Facebook oldalán, valamint az indulást követően a weboldalán.

A koncepció:

A Rock Napja koncepciója röviden az, hogy minden évben egy adott napon az egész ország ünnepelje meg a rockzenét. Ez a nap június 16.

Az egyik cél, hogy az ország ezernyi pontján amúgy is bemutatásra kerülő rock koncertek és rendezvények a Rock Napja név alatt kerüljenek megszervezésre. Valamint kifejezetten emiatt a nap miatt a lehető legtöbb klubban és szórakozóhelyen rockzene szóljon.

Fontos cél az is, hogy az összefogás jellegéből és az országos méretek miatt a lehető legnagyobb érdeklődést váltson ki a különböző újságok, tévék és egyéb médiákból.

A Rock Napja weboldalán megtalálható lesz az egész országra kiterjedően, hogy hol és kik lépnek fel, milyen bulik várhatóak. Ez rendkívül hasznos lesz a rajongók számára. Ez technikailag egy országos adatbázis lesz a Rock Napjára vonatkozólag.

Hasonló bejegyzések..

4 hozzászólás

 1. Ossian szerint:

  A rock örök! Nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek, zsírkutya, szuperkirály, atomállat! 🙂

 2. Atesz szerint:

  Na végre!Ez aaaz!!! ROCK FOREVER!!! Ha valakinek van infoja a jegyárakról az jó lenne!!!

 3. Atom szerint:

  Ez igen, végre egy normális kezdeményezés. Remélem nagy sikere lesz a rock napjának, mert megérdemli. Jöjjön rá végre a média, hogy igenis nagy a rocker közösség és nem kellene elnyomni ezt a stílust sem a rádiókban, sem a tévékben.

 4. Peti szerint:

  Királyság, végre!!! Rock forever! \m/