Tabatabai Nejad Flóra – Big Big World (videó)

A Tabatabai Nejad család legkisebb tagjáról már egészen pici korában kiderült, hogy muzikális vénával lett megáldva. A kis Flóra környezetének többszöri javaslatára, végül a szülők is belátták, hogy érdemes foglalkozni csemetéjük képzésével.

Már a bölcsödében felhívták a család figyelmét a dadusok arra, hogy ennek a gyereknek bizony abszolút hallása van: azaz, bárminemű segédeszköz és zenei támpont nélkül képes tisztán eldúdolni, elénekelni a hallott muzsikát. S habár büszkén fogadták a jelzést, a szülők még sem tulajdonítottak túl nagy jelentőséget a dolognak. “Mivel minden édesanyának a saját gyermeke a legszebb és a legügyesebb, ezért nem magyaráztuk túl.”- Emlékezett vissza Flóra anyukája, az Epizód magazin egy munkatársával való beszélgetés során.

Mikor azonban később, az óvodai pedagógusok is szót emeltek a kicsi tehetsége mellett, elvitték egy szakemberhez – aki majd hanyatt esett, mikor Flóra dalra fakadt.

Lévén, hogy a szülők nem akartak a kislány fejlődésének útjába állni, négy éves korában átíratták egy zene oviba. Az intézményben heti több alkalommal kaptak a lurkók profi énektanároktól magas színvonalú képzést. Flóra családja szerint, hogyha egy gyermek valamiben tényleg tehetséges, a szüleinek támogatnia kell őt, és a lehető legjobbat kihozni belőle. Az ének iskolájába is hasonló okból vitték el lányukat. A felvételi ugyan a kislány ötlete volt, mert bizonyítani szeretett volna nagyközönség előtt is.

Tabatabai Nejad Flóra – Big Big World

A produkció nagyszerűsége abban rejlik, hogy ellentétben a hasonló show, ez inkább tehetséggondozó, mintsem tehetségkutató műsor. A gyerekek nem érzik magukat nyomás alatt, hiszen itt nem esik ki senki sem. A hangsúly a képzésen van, egy új énekes-generáció kinevelésén.

Habár Flóra még csak nyolc esztendős, reális világnézettel rendelkezik. Tisztában van vele, hogy manapság az lét kulcsa a tanulásban rejlik. Az iskolában kitűnően teljesít, s míg aranytorka van, nem kizárólag az éneklésben látja a jövőjét: szeretne, ha egyszer híres énekesnő válna belőle; mellette pedig jelenleg a gyógyszerész szakma is nagyon vonzza. Szülei némiképp féltik lányukat a rivaldafénytől, ellenben úgy gondolják, hogy a stabil, szerető családi háttér, és a siker árnyoldalára való felkészítés révén az énekespalántát nem érheti baj.

Tabatabai Nejad Flóra tehetsége már 2 évesen kiderült (fotó: TV2)

Tabatabai Nejad Flóra tehetsége már 2 évesen kiderült (fotó: TV2)

Hasonló bejegyzések..