Eurovíziós Dalfesztivál: Dánia győzött, ByeAlex a tizedik

Idén 58. alkalommal, Malmőben rendezték meg az Eurovíziós Dalfesztivált, mert tavaly Loreen nyerte meg a bakui versenyt. ByeAlex révén nekünk is volt érdekeltségünk a versenyben, akinek sikerült beverekednie magát a döntőbe, végül az előkelő tizedik helyet csípte meg.

2013-ban Malmőben, Svédországban rendezték meg az Eurovíziós Dalfesztivált. A 26 döntős közé sikerült beverekednie magát a magyar indulónak, ByeAlexnek is, aki a 17-es sorszámot kapta. A versenyben főként nagy ívű dalokat adtak elő a versenyzők, ByeAlex és kis csapata produkciója kissé kilógott az óriási hangvételű dalok kavalkádja közül, de a nézők szerették, mert igen jó eredményt sikerült elérnie a triónak.

A harmadik legjobb eredményt érte el ByeAlex a hazai Eurovíziós történelemben, nála csak Bayer Friderika negyedik és Rúzsa Magdi kilencedik helye volt jobb. Egy tizenkét pontot is bezsebeltek a magyarok, méghozzá Németország jóvoltából, de nagyon sok kis pontszámot is sikerült bezsebelniük, végül 84 pontot, és ezzel a tizedik helyet szerezték meg. (Már az első három-négy ország szavazatai alapján több pontot szereztünk, mint tavaly és tavalyelőtt!) Olyan országokat előztek meg, mint például az Egyesült Királyság, Svédország vagy Írország, akik az utolsó helyen zártak.

ByeAlex: Kedvesem című dala az előkelő 10. helyet érte el Malmőben

ByeAlex: Kedvesem című dala az előkelő 10. helyet érte el Malmőben

A versenyt végül Emmelie de Forest Only Teardrops című dalával nyerte, meggyőző fölénnyel, bár tavaly Loreen sokkal nagyobb pontkülönbséggel utasított maga mögé mindenki. A második helyet Ukrajna szerezte meg, Zlata Ohnevics: Gravity című nótájával. A harmadik Azerbajdzsán, Farrid Mammadov Hold me című dalával. Hiába indultak a britek Bonnie Tylerrel vagy a németek az ismert Cascadával, végül mindketten csak a mezőny végén szerepeltek.

A győztes dal, Emmelie de Forest: Only Teardrops

Hasonló bejegyzések..

1 hozzászólás

 1. sas szerint:

  A szám jó.Főleg a csaj miatt,aki megemeli a háttérben.
  Be kéne tenni a rádióba is ezt a verziót,mert én ott nem halottam mást a csak a férfi verziót.
  Ilyen versenyeken az életben nem nyer magyar,utálnak minket mindenhol.
  Miért? Fogalmam nincs.
  Mo-n szeretnek minket,amikor itt vannak,idegenben óvattal kezelnek.
  Lehet hogy ennyire beleivódottak Európában a régi félelmetes portyák.De mindenkinek volt,utoljára a f..németeknek.
  A kis létszámát felülírva,sok a felfedező,az útirányt adó magyar a történelemben.Film,ATOM energia óriási más irány.
  Nem akarnak alvó oroszlánt ébreszteni,ezért bíráskodásokban és szavazós játékba a magyar nem rúg labdába.