The Voice első élő adás – 4-en kiestek

2012. December 21. Ez pedig nem a Világ Vége, hanem The Voice első döntője.

Nem jött el tehát a Világ Vége, ugyanakkor a Voice élő adása kezdetét vette december 21-én pénteken.

12 énekes mérkőzött meg, ahol csakis és kizárólag a Hang számít, legalább is ez a Voice mottója.

The Voice 1. élő adás: a kiesők

 • Dózsa Erik (Somló Tamás csapata)
 • Schweitzer Dóra (Malek Andi csapata)
 • Mohamed Fatima (Caramel csapata)
 • Gyöngyösi Tamás (Mező Misi csapata)

A versenyben maradt 8 továbbjutó énekes

 • Mező Misi: Szécsi Böbe Veres Mónika
 • Somló Tamás: Czerovszky Heni, Szécsi Saci
 • Malek Andrea: Schwartz Dávid, Nádor Dávid
 • Caramel: Nguyen Anh Quan, Berkes Olivér
The Voice - Az első élő adás szereplői és kiesői (fotó: voice.hu)

The Voice - Az első élő adás szereplői és kiesői (fotó: voice.hu)

Részletes összefoglaló az első adásból – a helyitipp.hu írta:

10 hete indult a The Voice, ahol csak a hang számít. A mesterek háttal ülve hallgatták az énekeseket. Akik a válogatón jól teljesítettek, azoknak a párbajon is bizonyítaniuk kellett. Hosszú küzdelem után kialakult a Top24-es mezőny, ahova a jók közül is csak a legjobbak jutottak be. Most kezdetét vette az élő show, ahol már nem csak az ítészek, hanem a nézők kegyeiért is versengtek az énekesek.

December 21-én csapatonként három, összesen 12 versenyző mutatkozott be a 24-ből. A szabályok értelmében a nézők minden énekesre szavazhattak, de csapatonként csupán azt az egy tehetséget juttathatták tovább, akire a legtöbb voks érkezett. A másik két versenyző sorsáról a saját mestere döntött: az egyik énekes bekerült a következő fordulóba, a másiknak viszont véget ért a The Voice.

Az első élő adást Caramel csapata kezdte. A vietnámi származású Nguyen Anh Quan egzotikus mivoltával és Asaf Avidan dalával lenyűgözte a zsűrit, bár Mező Misi egy-két hamiskás hangot is hallott a produkcióban. Berkes Olivér édesanyjával kezdte a tehetségkutatót, ám csak a fiú került a legjobb 24 közé. Olivér Michael Bublé: Home című dalát nem csak magáért, hanem a nézők soraiban ülő édesanyjáért is énekelte. A mesterek csalódtak Mohamed Fatimába, aki Mariah Carey dalát nem tudta tökéletesen elénekelni hangszálödémája miatt.

Szécsi Böbe éneklése az 1. élő adásban

Malek Andi csapatából Schwartz Dávid futott neki elsőként az élő show-nak. Az énekes bravúrosan bánt a hangjával, csupán azt kell megtanulnia, hogy a kevesebb néha több. Az Argentínában nevelkedett Nádor Dávid spanyolul énekelt, a háttérben pedig édesanyja hegedült. Andi harmadik versenyzője Schweitzer Dóra volt. A lány bár cowboy-nak öltözött, a lasszó mégis hiányzott a kezéből, amivel magához vonzza a mesterek szívét és fülét.

Somló Tamás csapatából elsőként Czerovszky Heni mutatkozott be Katona Klári Legyen ünnep című számával. A tapasztalt előadóművész produkciója megosztotta a mestereket: Misinek nem nyerte el a tetszését, míg Malek Andi teljesen elolvadt tőle. Dózsa Erik Mester Tamás dalával próbált berobbanni, de nem sikerült neki, ugyanis a zsűri gyengének és erőtlennek titulálta a hangját. Szécsi Saci frissen műtött lábbal, izguló hanggal is fantasztikusan énekelte a Beatles Michelle című dalát.

Mező Misi versenyzői maradtak utoljára. Saci ikertestvére, Szécsi Böbe elvarázsolta a közönséget és könnyeket csalt mestere szemébe. Gyöngyösi Tamás az Igazából szerelem című film betétdalával bebizonyította, hogy helye van az élő adásban. Az egykori tinisztár, Veres Mónika hatalmas sikert aratott: örömódája után állva tapsolt a nézőközönség.

Veres Mónika – Örömóda

Miután mind a 12 versenyző színpadra lépett, egy extraprodukció következett: Király Linda és Charlie Cserháti Zsuzsa szellemét idézte meg a Különös szilveszter című dallal.

Végül az est legdrámaibb pillanata következett: az eredményhirdetés. Somló Tamás csapatából a legtöbb nézői szavazatot Szécsi Saci kapa, így ő csont nélkül továbbjutott. Somló Tamásnak Czerovszky Heni és Dózsa Erik közül kellett eldöntenie, hogy ki marad és ki esik ki. A mester Heninek szavazott bizalmat és Eriktől búcsúzott.

Malek Andi csapatából a közönség legjobban Nádor Dávidot szerette meg, így vele még találkozhatnak a nézők. Andi Nádor Dávid mellé Schwartz Dávidot választotta, Schweitzer Dórát pedig haza küldte.

Caramel versenyzői közül Berkes Olivér a nézői voksoknak köszönhetően, míg Nguyen Anh Quan a mester jóvoltából jutott a következő fordulóba, Mohamed Fatima távozott a tehetségkutatóból.

Mező Misi énekesei közül Szécsi Böbe kapta a legtöbb nézői szavazatot, így ő gond nélkül továbbjutott. Misi döntése értemben Veres Mónika folytathatta a show-t, míg Gyöngyösi Tamásnak véget ért a The Voice.

December 28-án, a második élő show-ban a Top24-es mezőny másik fele mutatkozik be, mikor ismét 4 versenyzőnek kell búcsúznia.

Hasonló bejegyzések..

6 hozzászólás

 1. Panni szerint:

  ki esett ki elsőnek??????

 2. pincér zsolti szerint:

  nem gondoljátok hogy ez is egy előre megirt forgatokönyv szerint zajlik?? nem ez lenne az első, és nem az utlsó sem. ezek a műsorok a nézettségről szólnak. a mesterek csak “bábmesterek”……igy lehet fokozni a hangulatot és az embereket leültetni a tv elé…

 3. Zsóka szerint:

  Ja,Mező Misi vajon miért hátrált ki Gyöngyösi Tamás mögül,hisz pont Ő bíztatta,”majd megmutatjuk,bízom benne stb. stb.jó volt,jó lesz/!Vagy a szerkesztők kérték és utasították?!

 4. Zsóka szerint:

  Nagy kár,hogy Gyöngyösi Tamás nem jutott tovább!Különleges hangú fiatalember,lehet,hogy egzaltált,de uralkodott felette,jó lett volna még hallani!A lányok sem kiegyensúlyozottak,valami lelki zavaruk van/ikrek/,a Heni pedig alázat nélküli nagy mellényű,nem szerethető ember.

 5. krisztián szerint:

  fatima pont ö ment haza ugyan ugy ülhetne mesterként mint a akár melyik mester ,sőt tehetségesebb is mint némelyik ott ülő mester.