Pénzügyi problémák és szerelem – hogy bánjunk ügyesen a pénzzel?

Mindenkinek szüksége van pénzre, hogy gondoskodjunk magunkról és a családunkról. Azonban nem mindig könnyű a pároknak dűlőre jutni valamilyen pénzügyi témában. Gyakran eltérő körülmények között nevelkedünk, amit a pénzhez való viszonyukra is ráteszi a bélyegét.

Vannak, akik szeretik a jelenben kiélvezni, mások inkább a jövőre gondolkodnak. Azonban nem szabad engedni, hogy a pénz miatt feszültség alakuljon ki a családokban.

Tegyük fel, hogy egy pár fel akar építeni egy házat. Ki lenne az a bolond, aki csak úgy neki állna, még a költségeket se számolná ki? Ehhez hasonlóan a szürke hétköznapok folyását is meg kell tervezni, azonban ezt együtt kell csinálni. Általában nem ugyanazokra a dolgokra van szükségünk, mint amiket tényleg meg akarunk venni, pont ezért akár közösen is leírhatjuk a rendelkezésünkre álló költségeket.

Ne vegyünk meg csak azért valamit, mert megengedhetjük magunknak. Ha megszokjuk a költekezést, akkor később akár adósságokat is felhalmozunk, ami hosszú távon egészségügyi problémákhoz vezethet, mint például a kialvatlanság, pánikrohamok, vagy akár az impotencia is.

Kerüljük az adósságokat

Lehet, hogy szerelmesek vagyunk, és úgy érezzük, hogy senki nem bírja majd ledönteni a közöttünk húzódó köteléket, azonban egy nem várt pénzügyi probléma megtörheti ezt az egységet. Ne cselekedjünk a másik háta mögött, főleg akkor, ha nagyobb összegekről van szó.

Nem ugyanaz megvenni egy cipőt, mint a legújabb telefont. A pénz, amit egy pár megkeres, közös, és így kell rá tekinteni. Ha tényleg szeretik egymást, akkor az én gondolkodás mire cserélődik fel.

Mi van akkor, ha már adósságot is felhalmoztunk? Ne essünk pánikba, egy jó tervvel sikerülhet 0-ra kerülni. Ellenőrizzük le a kiadásokat. Vannak olyanok, amiket minden hónapban ki kell fizetni, és nem feledkezhetünk meg róluk.

Azonban vannak olyan költségek is, amik a kényelmünket, vagy egy kis luxust szolgálnak, ezeket egy időre félre lehet tenni. Minél gyorsabban visszafizetjük a tartozást, annál hamarabb tudjuk folytatni az életünket nyugalomban.

Hasonló bejegyzések..