Okosablak, ami bezáródik, ha elered az eső

Pár évtizede még csak elképzelni sem tudtuk, hogy valaha lesznek olyan ablakok, melyek maguktól bezáródnak, ha elered az eső. Ez pedig ma már maga a valóság, az okosotthonok fogalom ma már kezd általánossá válni és egyre több mindent magában foglalni.

Hogy mitől okos egy otthon? Olyan intelligens megoldásoktól, melyek megkönnyítik az ember életét. Olyan technológiai újítások, melyek segítenek abban, hogy nagyobb biztonságban élhessünk, hogy egyszerűbb legyen elvégezni az otthoni teendőket. Ma az okosotthon-megoldások nagy százaléka még mindig a szórakoztató elektronikai berendezéseket jelenti, a második helyen pedig a biztonságtechnika áll.

Összefoglalóan olyan berendezéseket értünk ez alatt, melyeket egyetlen eszközzel, internet segítségével, távolról is tudunk vezérelni. Így a mobiltelefonunkon tudjuk például beállítani a fűtést, a klímát – távolról. Tudunk kommunikálni az ajtókon csengetővel úgy, hogy közben nem vagyunk otthon. Szabályozni tudjuk a világítást, vezérelni tudjuk a hűtőgépet, mosógépet, robotporszívót. A lehetőségek tárháza végtelen és ide tartoznak ma már az intelligens ablakok is, melyeket szintén applikáción keresztül tudunk irányítani.

Mitől okos az ablak?

Az intelligens tetőtéri ablakokban esőérzékelő található és a legelső cseppek megjelenésekor az ablak már bezárja magát és csak a szellőzőnyílást hagyja nyitva. Így eső esetén is védve lesz az otthonunk, a berendezési tárgyaink, bútoraink, a szőnyegek, a műszaki eszközök.

Nagyban megkönnyíti a mindennapokat egy ilyen intelligens ablak, ami arra is képes, hogy beengedje a friss levegőt, amikor szükséges és ha nagy a forróság, automatikusan lezárja a redőnyöket. Ha pedig elhagyjuk az otthonunkat, akkor akár egyetlen érintéssel be tudjuk zárni az összes ablakot.

A szellőztetés is érzékelőkkel működik, ha túl sok párát érzékel az okosablak, gondoskodik a szellőzésről. Ezen kívül intelligens algoritmus állítja be a redőnyöket úgy, hogy reggel kinyíljanak. Az intelligens otthonok a mi kényelmünket szolgálják, megkönnyítik a mindennapokat úgy, hogy közben csökkentik energiaköltségeinket és hozzájárulnak az épület állagának megóvásához.

Hasonló bejegyzések..