Milyen falra, milyen vastagságú szigetelés kell?

A különböző falak különböző szigetelést igényelnek mind típusra mind pedig vastagságra. Bizonyos falszerkezeteken egyes szigetelésekkel nem érünk el eredményt vagy a fal egyáltalán nem is bírja az adott szigetelés felapplikálását, míg más szigetelő megoldásokkal ideális eredmény jön létre.

Ha hatékony megoldást keres, akkor a hőszigeteléshez válassza őket: www.fujhatoszigeteles.hu

Minden fal szigetelhető, csupán meg kell találni a hozzá passzoló szigetelő anyagot és felillesztésének megfelelő módját. legtöbb esetben a szigetelés vastagsága a fontos, típusát tekintve lehet többféle is alkalmas, egyazon falazatra. Most sorra vesszük a különböző téglafal típusokat és adunk tippet a szigetelés vastagságát illetően:

Régi típusú, kisméretű téglafal: Az ilyen falak vastagsága 30-40 cm között mozog, ezekhez a 15 centiméteres szigetelés passzol. Még a 12 cm is elfogadható, azonban ilyen esetben nagyon magas hőtartású anyagot kell választani.

B30-as téglából rakott fal: A legtöbb szigetelőanyagból szükséges a 12 centiméteres vastagságot feltenni, de a grafitadalékos hőszigetelők esetén elegendő lehet a 10 cm is.

Porotherm tégla 30-as típusa: Nagyon hatékony eredményt lehet elérni, ha 14-12 cm-es szigetelést alkalmazunk, azonban már az is jelentős javulást hoz, ha 5-8 cm szigetelést teszünk föl. Igényeinktől, fűtéstípustól és légkondicionáló meglététől, valamint a felvizesedés esetleges veszélyeitől függően érdemes vastagságot és anyagot választani.

Milyen falra, milyen vastagságú szigetelés kell?

Milyen falra, milyen vastagságú szigetelés kell?

Porotherm tégla 38-as típus: vastag, erős téglafalról van szó, melyhez átlagos szigetelés esetén a 6 cm elegendő. ha viszont télen és nyáron is szeretnénk komfortosan, de a lehető legtöbbet spórolva lakni, hosszútávon kifizetődő lehet 12 cm szigetelést alkalmazni.

Ytong tégla 30-as típus: 4 cm hőszigetelés elegendő lehet, azonban itt is jelentős energiát spórolhatunk, ha vastagabb (8 cm) szigetelést választunk.

Ytong tégla 37,5-ös típus: Ez az a fal, amire nem feltétlenül kell szigetelés, önmagában is elfogadható hőtartást biztosít. De a jó szigetelés hosszú távos sokat spórolhat nekünk, viszont ezen téglafal esetén maximum 7 centiméteres szigetelést alkalmazzunk, a vastagabb megoldások már fölöslegesek.

Hasonló bejegyzések..