Nemcsak a hölgyek lehetnek feszültek az ágyban

Amikor egy új kapcsolatban először kerülünk intim közelségbe, előfordulhat, hogy feszültek vagyunk, még akkor is, ha vágyunk a másikra, hiszen új kapcsolat, új partner.

Vannak, akik nem tudják rögtön elengedni magukat, és a férfiak között is akad olyan, aki érzelmek nélkül nem képes úgy teljesíteni, mint azzal, aki iránt mély érzéseket táplál. A feszültség mindkét nem tagjait érintheti, nemcsak egy hölgy lehet ideges, hogy esetleg nem tetszik új partnerének, de egy férfi is izgulhat az ágybéli teljesítménye miatt.

Erre természetesen van megoldás. Először is őszintének kell lennünk a partnerünkkel. Ha vannak félelmeink, esetleg olyan dolgok, amikor kifejezetten nem szeretünk és gátolnak minket abban, hogy igazán el tudjuk engedni magunkat, akkor azt mindenképp beszéljük meg, mert enélkül nem fogjuk tudni valóban élvezi az együttlétet.

Persze soka nem mernek ennyire mély és intim titkokat elárulni a kapcsolat elején, de az őszinteség egyrészt megkönnyíti az intim együttléteket is, másrészt a kapcsolat is stabil alapokra helyeződik.

Mit lehet tenni, hogy leküzdjük a kezdeti nehézségeket?

Persze egy férfinek lényegesen nehezebb lehet beismerni, hogy valami gond van, esetleg vannak dolgok, amik zavarják az ágyban, hiszen sokszor az ágybéli teljesítményükben mérik önmagukat is, és a hölgyes is ez alapján ítélnek.

Manapság még mindig nehezebb egy férfinek beismerni akár lelki, akár fizikai problémákat, az intim együttlétekre vonatkozó aggályokat pedig még nehezebben. Ugyanakkor egy kapcsolatban fontos a bizalom és a nyitottság, és csak akkor lehetnek igazán felszabadultak az intim percek, ha feszültségek és kételyek nem árnyékolják be.

Természetesen nem kell minden titkot és félelmet már az első adandó alkalommal bevallani a párunknak, de érdemes, ha csak felületesen is, de beszélni a félelmekről, aggályokról, mert ezek leküzdésével sokkal élvezetesebb lesz az első és az összes többi együttlét, és a kapcsolatunk is stabil alapokat kap, amire majd lehet építkezi a jövőben.

Hasonló bejegyzések..