Milyen számítógépet válasszunk?

Számítógép vásárlásánál komolyan el kell gondolkodni, hogy milyen típusú termék megvásárlására adjuk a fejünket, hiszen egy rossz választás miatt több tízezret bukhatunk.

Bármilyen számítógépet is vásároljunk, fontos, hogy megbízható márka mellett adjuk le a voksunkat. Ha nem vagyunk biztos benne, akkor érdemes utánanézni az interneten. Ne riasszon el senkit a tény, hogy a nagy, ismert márkák termékei drágábbak az ismeretlenekétől, inkább fizessünk ki valamennyivel többet, és akkor biztosan jobban járunk. Számítógépet az ember hosszú időtartamra választ, bizonytalanságnak nincs helye. Fontos a garancia is, vásárlás előtt mindenképpen kérdezzünk rá, hogy mire és milyen időtartamban van.

Azok számára, akik jellemzően otthon számítógépeznek vagy dolgoznak az asztali számítógép a legideálisabb megoldás. Ha meghibásodik valamelyik alkatrész, akkor könnyen cserélhető. Könnyedén csatlakoztatható hozzá például nyomtató vagy scanner, akár több monitor is csatlakoztatható hozzá. A hozzáértők alkatrészekből is összeállíthatják maguknak álmaik gépét, a kevésbé hozzáértők pedig komplett számítógépet is vásárolhatnak.

HP Notebook: az iway.hu áruházban ilyet is vásárolhat

HP Notebook: az iway.hu áruházban ilyet is vásárolhat

Akik rendszeresen vannak mozgásban, azok számára a notebook vagy a netbook az ideális megoldás. A netbook előnye a notebookhoz képest, hogy apró és szinte pillekönnyű, így egy kis táskában is könnyedén elfér. Főiskolásoknak, egyetemistáknak kiváló lehet, hiszen elfér a táskájukban, és bármikor bevihetik az előadásokra is. A notebookok is hordozhatóak, de nagyobbak és súlyosabbak is kistestvérnél, így rendszeresen nehézkes állandóan cipelni. Azoknak, akiknek egy hordozható, de strapabíró gép kell, a notebook a legjobb választás.

A táblagépek elsősorban a fiatalabb generáció termékei. Előnye, hogy könnyű, hordozható és érintőképernyős. Elsősorban szórakoztatótechnikai termék, azoknak, akik szeretnek filmet nézni, híreket olvasni, ideális lehet. Hátránya, hogy billentyűzet nélkül nehézkes dolgozni rajta, de ma már vannak olyan változatok, amelyekhez lehet csatlakoztatni. Hátránya még, hogy nem könnyű vagy lehetetlen feladat különböző perifériákat, pendrive-ot csatlakoztatni hozzá. A táblagépek kiváló kiegészítő gépek lehetnek másféle számítógép mellé, de nem érdemes csak ebben gondolkodni.

Hasonló bejegyzések..