6+1 titok a tökéletes esküvőhöz

Éppen esküvőre készültök pároddal, és szeretnéd, ha minden tökéletes lenne a nagy napon? Amennyiben igen, érdemes lesz betartanod az alábbi tippeket és tanácsokat, hogy hibátlan és emlékezetes legyen az esküvő.

1. Jól válogassátok meg a vendégeket!

A vendégsereglet kérdése rendkívül kényes pont, hiszen könnyen kifelejthetünk számunkra fontos embereket, de meghívhatunk olyanokat is, akik csak rontják majd az eseményen az általános jó hangulatot. Ha igazán meghitt esküvőt akarsz, a távoli rokonokat hagyd ki belőle, tartsátok az ünnepséget viszonylag szűk családi körben, így egyrészt nem kell túl sokat törődni az amúgy is kényes ültetési renddel, és a költségeken is sokat faraghattok.

2. Vigyétek bele az ízléseteket!

Az esküvő a ti nagy napotok, éppen emiatt ne hagyjátok, hogy bárki felborítsa a harmóniát, hogy bárki beleszóljon a szervezésbe. Vigyétek bele bátran a ti ízléseteket, legyen minden olyan, amilyennek szeretnétek, hiszen normális esetben egy ember életében csak egy esküvő lesz.

Esküvő Kiállítás 2015. - Hotel Magyar Király, Székesfehérvár (Fotó: www.fksz.hu)

Esküvő Kiállítás 2015. - Hotel Magyar Király, Székesfehérvár (Fotó: www.fksz.hu)

3. Válasszátok ki körültekintően a helyszínt!

A megfelelő helyszín több szempontból is fontos, egyrészt legyen szabadon dekorálható, legyen otthonos, ne legyen túl messze, se távol a templomtól, illetve a tanácsteremtől, de közben azért legyen elszeparálva más, nyilvános helyektől. A szabadtéri helyszínekkel bánjunk óvatosan – vagy legyen rá alternatíva –, ezen felül pedig győződjünk meg előzetesen a kiszolgálásról és a személyzetről, hiszen néhány illemtelen pincér könnyedén elronthatja az estéteket.

4. Legyen valami különlegesség!

Az esküvőknek ugyan megvan a maguk hagyománya, mondhatni formális folyamata, amelyekkel nem illik szakítani, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne tehetnétek valamivel még emlékezetessé. Legyen az akár egy ötletes meghívó, ami egy fénykép lesz rólatok, vagy egy elvihető fotó mindenki terítékén, esetleg a vacsora közben egy romantikus diavetítés, vagy valami olyan ajándék, amivel életük végéig emlékeznek majd ránk a meghívottak. Legyünk kreatívak!

5. Az ételek és az italok mindenek felett!

Egy esküvőnek alapesetben mindig a bőség zavaráról kell szólnia, ami azt jelenti, hogy nem mondhatjuk azt a vendégeknek, hogy nincs bor, ha ők éppen bort akarnak inni, ezáltal legyünk felkészültek, vagy válasszunk olyan helyet, ahol nem ismernek ilyen téren lehetetlent. Ha kell, tartsunk próbaevést és próbaivást, kóstoljuk végig hetekkel előre az összes süteményt és a teljes lakodalmi menüt, hogy biztosan ne érjen minket csalódás, esetleg még tudjunk változtatni a felálláson. A tökéletességért mindent!

6. Maradjon emlékezetes!

Egy esküvő szépsége és monumentalitása olyan dolog, amit meg kell örökíteni az utókor számára. Mivel ma már nem csak fényképezni, hanem videózni is lehet, sőt mi több, egy profi filmest is felbérelhetünk a feladatra, életünk végéig bármikor felidézhetjük majd a nagy napot egy megfelelő esküvői videó által.

+1. Ne vegyél mindent a nyakadba!

Az esküvő előkészületeihez kell egy bizalmas, aki segít neked a szervezésben és a kivitelezésben. Ez azért nagyon fontos, mert ha mindent magadra akarsz vállalni, akkor abba egyrészt belerokkansz, másrészt pedig nem tudod majd teljesen átadni magadat a nagy napnak, holott a te dolgod leginkább az lenne, hogy élvezd az esküvődet!

  • Az államtól még 120.000 Ft-ot is kapsz, ha esküvőd lesz: Olvasd el!

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: