Meggyilkolták Király Tamás divattervezőt

Vasárnap hajnalban gyilkosság áldozata lett Király Tamás, a magyar divatélet egyik meghatározó alakja. Április 7-én hajnalban, a Budapest VIII. kerületi lakásában holtan találtak rá a rendőrök. Az egész hazai divatvilág értetlenül áll az események előtt.

A 60 éves Király Tamás hazánk egyik legkiemelkedőbb divattervezője volt, életét április 7-én vesztette el, amikor az ismeretlen tettes olyan súlyosan bántalmazta, hogy már nem tudtak rajta segíteni. A Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének megalapozott gyanújával indítottak ismeretlen elkövető ellen eljárást. 2013. április 7-én, a hajnali órákban az ismeretlen tettes olyan súlyosan bántalmazta a 60 éves férfit, hogy az a helyszínen életét vesztette. A rendőrség betörésre utaló nyomokat nem talált, nagy erőkkel folytatják a nyomozást az ismeretlen tettes ellen.

A 60 éves divattervező a nyolcvanas években kezdett el tevékenykedni, munkáiról szinte az összes nagy divatmagazin, például a Vouge is beszámolt az évek során, a Stern hetilap pedig divatpápának kiáltotta ki őt. Igazi ruhakölteményeket álmodott meg, emellett színházaknak is készített kosztümöket, illetve zenekaroknak is készített ruhákat. Király blogján az olvasható, hogy a korai művészetét a geometriai formák jellemezték leginkább, később csillogó, aranyból és ezüstből készült ruhákat álmodott meg.

Király Tamás az általa tervezett kreációban még 2013. márciusában (forrás: Origo.hu)

Király Tamás az általa tervezett kreációban még 2013. márciusában (forrás: Origo.hu)

Több televízió is, köztük a BBC és a TV5 is készített riportfilmeket a divatpápával. Legutóbb március 22-23-án volt divatbemutatója az Elle Fashion Shown.

Értetlenül áll az események előtt sok ezer ember, aki ismerte és szerette őt, a divatpápa közösségi oldalára pedig percenként érkeznek a búcsúzó üzenetek.

Hasonló bejegyzések..