DIY – csináld magad berendezés

Manapság nincs olyan nap, hogy valamilyen formában ne futnánk bele valamilyen DIY, azaz csináld magad témájú weboldalba, hirdetésbe, stb. Ezek közül egyre-másra találkozhatunk olyanokkal is, amelyek az otthonos lakberendezésről szólnak, de ezen belül is nagy a szórás, ugyanis vannak, amelyek kifejezetten bútorkészítésről, vagy azok felújításáról értekeznek.

Bútort a bútorboltból, vagy mégsem?

Ma már nem feltétlenül kell a méregdrága bútorboltok kínálataiból válogatnunk ahhoz, hogy szépen és otthonosan tudjuk berendezni a lakásunkat, hiszen ha egy kicsit is egyedien és/vagy olcsóbban szeretnénk megoldani, akkor némi munkával és fantáziával igazi álomotthont építhetünk ki magunknak.

Akkor sem kell nagyon elkeserednünk, ha régi típusú bútoraink vannak, hiszen például a nagy és rusztikus darabok manapság a reneszánszukat élik. Nem kell elrettennünk akkor sem, ha mondjuk egy 70-es évek szocreál hangulatát idéző szekrénysor van a birtokunkban, hiszen ha ügyesen keresgélünk, azok felújítására is sokféle ötletet találhatunk.

DIY - csináld magad berendezés

DIY - csináld magad berendezés

Raklapbútort mindenhova!

Manapság az egyik legnépszerűbb DIY bútorok kétség kívül a raklapbútorok. Gyakorlatilag nincs olyan berendezés, amit ne lehetne megcsinálni ezekből az egyébként méltatlanul mellőzött tárgyakból. Némi odafigyeléssel, kellő fantáziával és kreativitással ugyanis szinte bármi elkészíthető belőlük a franciaágytól a kerti bútorig.

Rendkívül kedvelt alapanyagok még a házi készítésű bútorokhoz a farönkök is, amelyekből asztalkát, kerti ülőkét is csinálhatunk. Nem kell kidobni a régi létránkat sem, mert jó lehet még polcnak, de nem feltétlenül kell megválni az elkopott gumiabroncstól sem, ugyanis néhány kiegészítő eszköz segítségével kiváló lábtartó puffot gyárthatunk belőle.

A DIY bútortervezés és kivitelezés tárháza tulajdonképpen kimeríthetetlen, hiszen ahány ház, annyiféle ötlet valósulhat meg. A „csináld magad” népszerűsége töretlen, hiszen mindamellett, hogy pénztárcakímélő, a kreativitásunkat is kiélhetjük, ráadásul még az otthonunkat is egyedivé varázsolhatjuk.

Hasonló bejegyzések..