Megvannak a Dal 2014 döntősei!

Ki ne emlékezne a tavalyi emlékezetes döntőre, amikor az ismeretlen ByeAlexnek sikerült mindenkit maga mögé utasítania a döntőben?

Ráadásul Alex nem is akárhogyan teljesített Svédországban, a tizedik helyet sikerült megcsípnie. Idén is megy a versengés, a hétvégén kiderül, ki képviselheti hazánkat idén Dániában. Tavaly már a siker kapujában állt Kállay-Saunders András, hiszen a döntőben is a legjobbak közé jutott, de végül a nézők ByeAlexre adták a voksaikat.

Ahogy minden évben, idén is volt Dal, az ítészek által választott 30 nóta versengett azon, hogy ki juthasson ki Dániába, és képviselhesse Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. A most hétvégén zajló fináléba nyolc jelölt kvalifikálta be magát, akik közül csak egy győztes lehet. Két nap alatt rendezték meg a középdöntőt, a szombati előfináléból Bogi, Király Viktor, a Depresszió és a New Level Empire jutott a fináléba. A vasárnapi második turnusból Kállay-Saunders András, Pál Dénes, a Honeybeast és a Fool Moon jutott tovább.

Tavaly a verseny egyik nagy vesztese volt Kállay-Saunders András, aki szerelmes dalával nem tudta magát kiénekelni a világversenyre, ezúttal egy komoly témát boncolgató dalt hozott, a zsűritől pedig a maximális pontot zsebelte be érte. Kérdés, hogy idén sikerül-e meggyőzni a zsűrit és a nézőket, hogy neki ott a helye Dániában.

Most hétvégén kiderül, ki képviseli Magyarországot Koppenhágában

Most hétvégén kiderül, ki képviseli Magyarországot Koppenhágában

A zsűritagok igen erősnek ítélték meg az idei Dal mezőnyét, nem is volt egyszerű döntés a döntő résztvevőinek kiválasztása. A végső döntőben, csak úgy, mint tavaly a négy legjobbat választja ki a zsűri, akik közül a közönség SMS szavazatokkal dönti el, ki induljon hazánk színeiben. Mivel tavaly a dán versenyző, Emmelie de Forest győzött, így idén Dánia fővárosában, Koppenhágában fogják megrendezni a versenyt.

Hasonló bejegyzések..