Csődbe mentek a Rubint Réka szépségszalonok

Rubint Réka nevével fémjelzett szépségszalonok és életek mentek tönkre. Réka mossa kezeit, állítása szerint ő csak névadója volt a hálózatnak.

Rubint Réka az évek során komoly üzletasszonnyá nőtte ki magát. Férjével, Schobert Norbival együtt pékséghálózatuk volt, lapokat és DVD-ket adtak ki, de az ételek házhoz szállítása is jövedelmezőnek bizonyult. Réka azonban nem elégedett meg ennyivel, szépségszalont akart nyitni, amit a fővárosban meg is tett. Később hálózati rendszerben kezdte ajánlani a jogokat, 2008-ban és 2009-ben gomba mód megszaporodtak a Réka nevével fémjelzett szépségszalonok. Nyílt ilyen szalon Békéscsabán, Szegeden, Győrben, Nyíregyházán és Érden is.

A tulajdonosok azonban nem gondolták, hogy ekkora anyagi kockázatot jelent befektetni egy ilyen szalonba. Réka állítólag csak a nevét adta az üzlethez (legalábbis elmondásai alapján), de kiderült, megkérte mindennek az árát, emiatt kezdtek elmaradozni a vevők, végül több üzlet csődbe ment.

Csődbe mentek a Rubint Réka szalonok - Réka állítja, ő csak a nevét adta

Csődbe mentek a Rubint Réka szalonok - Réka állítja, ő csak a nevét adta

Egy vidéki hölgy elárulta, Réka neve garanciát jelentett, ezért is léptek be ők a hálózatba. Azonban nem tudta, hogy milyen költségekkel is jár ez: 3,6 millió forintot kellett kifizetnie a névhasználatért, továbbá 120 ezer forintot rendszerhasználati díjként havonta, ráadásul mindent rajtuk keresztül kellett megvenni. 15 millió forintjába került a hölgynek ez a vállalkozás, az egész élete ráment, és mivel a vendégek nem jöttek, becsődöltek. Az asszony elmondta, hiába ígértek mindent neki, semmit nem teljesítettek. Mivel a cég, ami alatt az hálózat futott már nem él, így nem tud ügyvédet felvenni.

Idő közben kiderült, hogy minden Réka szépségszalon becsődölt. A hölgy teljesen tönkrement, már aludni is alig tud, és azon gondolkodik, hogy el kellene adnia a szerveit, hogy meg tudjanak valamiből élni. Ehhez hasonló helyzetbe került két másik vidéki üzletasszony, akik nevük elhallgatását kérték, mert félnek Rékáék bosszújától. Az egyik hölgy elmondta, ő tíz millió forintot bukott, azóta nyugtatókon él.

Rubint Réka azt állítja, egy cég felkérte őt, hogy legyen reklámarc, ezen kívül semmi egyéb dolga nem volt. A közösségi portálján üzent mindenkinek a dologgal kapcsolatban:

„5-6 évvel ezelőtt egy cég felkért, hogy legyek egy szépségszalon-hálózat „arca” és névadója. Ennyi volt a feladatom, illetve, hogy az ünnepélyes megnyitókon és esetleges rendezvényeken legyek jelen! Ez mindig, minden esetben maradéktalanul megtörtént! Reklámarc voltam, nem folytam és nem láttam bele a reklámfelkérést végző cég működésébe. Az üzletek tulajdonosai között fellépő nehézségekről persze senki nem tájékoztatott… Tanultam belőle! Ma már ezért nem adom a nevem semmihez, csak az ajánlásomat!”

Hasonló bejegyzések..