Medencefedés télen és nyáron

A nyári hónapokban igazán üdítő lehet, ha van a kertben egy medencénk, és csak ki kell menni az udvarba, hogy csobbanjunk egyet. A medence viszont akkor szép és egészséges belemenni a vízbe, ha megfelelően védjük a rovaroktól és a kellemetlen, belehulló dolgoktól. Télen és nyáron is gondoskodni kell a medencéről ahhoz, hogy hosszú évekig ne legyen vele különösebb probléma.

Ha nem védjük medencénket valamilyen takaróval, a leggondosabban karbantartott medence is előbb utóbb piszkossá válik. Hazánkban a legsűrűbben szolártakarót használnak nyáron a medencék lefedésére. A szolártakarót a víztükör méretére kell igazítani, így kiválóan szigetel, könnyedén lehet nyitni és zárni a szabad felületet a segítségével. Nagy előnye még ennek a takarónak, hogy képes a napsugarakat összegyűjteni, és ez által melegen tartani a medencevizet. Rendkívül jól hőszigetelő képességgel rendelkezik, és párafékező tulajdonsággal is bír.

Nemcsak nyáron fontos a medencék fedése, hanem a téli időszakban is. A fagy miatt károsodhat a medence burkolata, ezért vízzel telve kell téliesíteni medencét, és speciális fagytesteket szükséges használni, hogy ne menjen tönkre a burkolat. Emellett szükséges kifejezetten téli takarót is vásárolni, amely megvédi a medencét a csapadéktól.

A medence tartása nagyon jól jön a nyári, forró kánikulákban (fotó: www.azuszodatechnika.hu)

A medence tartása nagyon jól jön a nyári, forró kánikulákban (fotó: www.azuszodatechnika.hu)

Léteznek biztonsági takarók is, melyeket speciálisan a kisgyermekek védelme érdekében készítettek el. A nagyon apró kisgyermekek közül sokan nem tudnak még egyáltalán úszni, vagy csak minimálisan, ezzel a biztonsági takaróval pedig elkerülhető, hogy a gyermek beleessen a medencébe, vagy bármilyen más balesetet szenvedjen.

A ponyvát a medence szélére kell kifeszíteni, méterenként alumíniumból készült csövek találhatóak rajta, így egyszerűen kifeszíthető a teljes medence hosszában. Ezek a takarók nagyjából 50 kilogrammig terhelhetőek, így a kisgyermekek számára nem jelent veszélyt, ha rajta mászkálnak vagy lépkednek. A kisállatokat is megvédhetjük a vízbeeséstől. A biztonsági takaró felhelyezése nem túl bonyolult, és alig néhány perc alatt el lehet vele készülni.

Hasonló bejegyzések..