Első látásra mindörökre?

Az amerikai filmipar bőséges példával szolgál a varázslatos találkozások romantikus végkifejleteiről, és rengeteg forgatókönyvi bravúr szemlésén vagyunk túl, amiben megtudhatjuk, hogy miként lehetnek a szerelmesek egymáséi. Abban biztosak lehetünk, hogy a szerelem volt, van és a korok változásai ellenére is örök téma.

A természet törvényei szerint is a túlélés, táplálkozás mellett az egyes fajok legfontosabb feladata a párválasztás.

Áramütés a szívben

Sokszor teljesen váratlanul ér bennünnket egy találkozás. Nem az a fajta, amikor a boltban éppen fizetünk a pénztárnál, vagy rendezzük a csekkjeinket a postánál. Az angoloknak van egy szavuk, a serendipity, mely nyers fordításban szerencsés véletlent jelent. Ez talán a leginkább passzoló jelző azokra az eseményekre az életünkben, melyekre csak ritkán találhatunk logikus magyarázatot, az ész érvek helyett egy távoli megérzés az, ami a szívünk felé vezényel. Sokszor válik megmagyarázhatatlanná számunkra, hogy miért éppen a váratlanul betoppanó idegen az, akihez vonzódunk, amikor előtte hónapokig tartó randizáson hittük azt az aktuális lovagról, hogy jó úton haladunk egy kapcsolat indulása felé. Egyszer csak az addig működő képletek csődöt mondanak az ismert szerelem kémiájában.

Sorsdöntő találkozások és választások a szerelemben

Sorsdöntő találkozások és választások a szerelemben

Az igazán fontos találkozásokat a lelkek előre megbeszélték 

Ha mégis szeretnénk elfogadható válasz találni erre a  „jelenségre” az életünkben, eljuthatunk a reinkarnáció fogalmához, és hihetünk abban, hogy egy korábbi életünkben már találkoztunk a másikkal, csak  a lelkek felismerték, hogy a jelenben még dolguk van egymással. Éppen ezért már az első találkozás is az ismerősség érzését adhatja.

Más felfogás szerint, azzal a legkönnyebb kapcsolódnunk, akiben közös vonásokat fedezhetünk fel egyik vagy másik szülőnkből. Az egész gyerekkorunk leginkább a szüleinkhez kötődik, ezért tudattalan később is ezeket az ismert jellemzőket keressük Párunkban. Így aztán értetlenül figyeljük magunkat, hogy miért nem érzünk semmi különöset az iránt, akit minden ismerős dicsér a környezetünkben, és tudjuk is, hogy vele tisztességes, kényelmes életünk lenne, de az a szikra hiányzik, amiről miden valamire való szerelmes film szól. 

Barátságból közös, stabil vár, avagy építhetünk-e  legjobb barátunkkal közös szerelemfészket? 

A szerelem hullámvasútjára jegyet váltani költséges vállalkozás, legalábbis ami az érzelmek sokféleségét és az azokból visszamaradó mély emlékeket illeti.

Egy idő után érezhetjük azt is, hogy szeretnénk megpihenni és a mellettünk eddig elsuhanó táj szépségeibe belefeledkezni. Többször jártunk már ott, de leginkább csak a szerelemtől bódultan szédültünk bele az ismeretlenbe. Másként kezdünk tekinteni a környezetünkre és észrevesszük, hogy az a barát mindvégig ott volt mellettünk, akinek a nagy szerelmek sérelmeiről meséltünk, aki akkor is látott, amikor elhanyagoltuk magunkat, és sokszor akkor is felhívtuk, amikor már senkinél sem égett az éjjeli lámpa sem. Megszépülnek bennünk a vele közösen eltöltött évek, és értékelni kezdjük, hogy a számunkra legnehezebb pillanatokban is velünk volt. Csak az üzeneteket másként értelmeztük akkor.

Már nem sietünk sehová, hiszen a Nagy Szerelmek tapasztalataival megerősödve ismerjük, hogy leginkább mire van szükségünk és a legjobb Barátunk ezt pontosan ismeri. Ez jó alap lehet új életet kezdeni..

Hasonló bejegyzések..