Közlekedési baleseteket okozó Celebek

Rohanó világban élünk. Talán ennek tudható be, hogy szinte mást sem hallani a híradásokban nap, mint nap, minthogy több autó ütközött egymásba, gyalogost gázoltak zebrán – és az még a jobbik eset, mikor nem történt halálos sérülés.

A sztárokra sokan felnéznek, nagy szerepük van a közvélemény formálásban. Felvállalt felelősségük ellenére akadnak közöttük, akik nem járulnak jó példával a fiatalok számára.

Udvaros Dorottya

Néhány éve meggyűlt már a színésznő gondja a törvénnyel, mikor is egy közúti igazoltatás során bebizonyosodott, hogy alkoholt fogyasztott, mielőtt beült a volán mögé. Idén március 10-én azonban komolyabb következményei lettek figyelmetlenségének, mikor is Budapest II. kerületében autózva hátulról beleszaladt egy másik személyautóba. A vétlen gépjármű három utasa közül kettőt mentő szállította kórházba a helyszínről, míg Udvaros – akin egy karcolás sem esett – a kiérkező rendőrökkel távozott.

Udvaros Dorottya

Udvaros Dorottya

Mint ahogy azt a sérültek elmondták, a baleset pillanatában, és azt követően észlelhető volt, hogy a Kossuth-díjas színművésznő sokkos állapotba került – így érthető, hogy akkor és ott nem volt kommunikatív hangulatban. Azonban a későbbiek folyamán sem érdeklődött a vétlen kocsi utasainak hogyléte iránt. A bíróság ítéletétől függően több százezer forintja bánthatja figyelmetlenségét, évekre bevonhatják vezetői engedélyét, illetve felfüggesztett börtönbüntetéssel is sújtható.

Stohl András

Stohl András

Stohl András

Gondatlan vezetési technikájával két vétlen autót sodort magával a színész, két éve. Még a hatóságok kiérkezése előtt elhagyta a baleset helyszínét, ám később bevallotta, hogy kábítószer és alkohol befolyásolta a volán mögött.

Az ítélőtábla büntetőeljárása során öt esztendőre bevonta jogosítványát, valamint tíz hónap fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte Bucit – jó magaviselete révén azonban félidőben szabadlábra helyezték. Ezen felül több százezret kellett kicsengetnie büntetés gyanánt, és a perköltséget is az ő zsebe bánta.

Fábry Sándor

Fábry Sándor

Fábry Sándor

Négy éve annak, hogy a showman felületes körültekintése révén súlyos közlekedési veszélyhelyzetet teremtett elő, miközben hazafelé autózott leányfalui otthonába. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy míg négy gépjármű fordult egymásba, végzetes személyi sérülés nem keletkezett.

Fábry felelősségét rögvest elismerte. A kiérkező rendfenntartók alkoholszintmérése szerint ittas állapot nem állt fent, s mivel terepjárójában alig tett kárt a karambol, elhagyhatta a helyszínt. A ítélőtábla hatvanezer forint bírsággal sújtotta.

Császár Előd

Császár Előd

Császár Előd

Az énekes ’98 decemberében a Szilágyi fasoron autózott, ahol erősebben taposta a gázpedált, mint ahogy azt a KRESZ-ben foglalt szabályok megengedik. Mintegy a sors fintoraképp, éppen egy rendőrautó jött szembe, melybe Császár frontálisan belehajtott. A 25 esztendős, vétlen sofőr a baleset helyszínén életét vesztette.

Marihuána nyomait mutatta ki a vér- és vizelet vizsgálat az énekes szervezetében, amely csak súlyosbította a halálos közúti baleset gondatlan okozásának ellene felhozott vádját. Hosszú időre bevonták jogosítványát, százezer forint pénzbüntetésre, és egy év hat hónap fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték – amit felfüggesztettek három év próbaidőre.

Fenyő Iván

Fenyő Iván

Fenyő Iván (Fotó: Hajdú D. András, origo)

Hungária körút, 2007: a színész úr alkoholos befolyásoltság alatt fittyet hányva a sebességhatárokra áthajtott egy kereszteződésen a közlekedési lámpa piros jelzésének ellenére, minek következtében beleütközött egy szabályosan haladó autóba.

Kérdés nélkül elismerte a kiérkező hatóságoknak , hogy italozott vezetés előtt. A másik jármű vezetője agyrázkódást szenvedett, kulcscsontja eltörött, valamint válla is súlyosan megsérült – amit azóta is egy vasdarab rögzít. Gondatlanságból okozott közúti baleset okozása miatt felelt a bíróságon, mely egy évre bevonta vezetői engedélyét, százötezer forint bírságot kellett fizetnie, illetve a perköltséget is a színész számlájára terhelték rá.

Tallós Rita

Tallós Rita

Tallós Rita

Súlyos közúti baleset okozásával vádolták a színésznőt 2008-ban, amikor az Árpád hídnál robogójával elgázolt egy gyalogost.

A nyomozati szakasz során bebizonyosodott, hogy valójában Tallós volt az áldozat, a gyalogos figyelmetlensége okán történt meg a baj. Ennek ellenére a férfi felgyógyulását követően még egy kísérletet tett arra, hogy kártérítést fizettessen a színésznővel – amit azonban bírósági határozattal vétóztak meg.

S hogy mi a tanulság? A szerencsétlenségek körültekintéssel mind elkerülhetőek lettek volna. S celebek ide, vagy oda, ők is emberek: hibázhatnak, de büntetésük nem marad el.

Hasonló bejegyzések..