Hogyan alakul ki a női orgazmus?

A nők orgazmusa túlmisztifikált, félreértett, titokzatos és rengeteg kérdést rejteget. A szexterapeuták folyamatosan dolgoznak azon, hogy újabb és újabb titkokba vezessék be a párokat, de még mindig sötétben tapogatózunk.

A férfiak nagyon szeretnék tudni, hogy miként érhetik el a hölgyek örömét, és szeretnék időben észre venni, ha valami nem a tervezett módon alakul. Igazából mindig van mit tanulni, hiszen a nők csúcspontja nem csak a behatolástól függ, azoknak a férfiaknak is van esélyük, akik néha merevedési zavartól szenvednek.

A férfiaknál könnyen meghatározhatjuk, hogy mi célja van a csúcsnak, mivel az érzés és az ejakuláció kéz a kézben járnak, tehát a végső feladata mindig a megtermékenyítés. Amikor egy férfi elmegy, akkor biztosak lehetünk benne, hogy spermák ezrei lövellenek ki, a hölgyeknél azonban sokkal különlegesebb a folyamat.

A tudósok azt feltételezik, hogy az orgazmuskor jelentkező összehúzódások segítik a spermiumok eljutását a petesejtig, valamint a kellemes érzés spontán peteérést is kiválthat, ami még inkább növeli a megtermékenyülés esélyét. Ezek azonban nem jelentkeznek minden nőnél.

Honnan tudjuk, hogy megtörténik?

A férfiak izgatása azonnali és látható jeleket tartogat, a nőknél viszont sosem lehet tudni. A hölgyek izgalmi görbéje egyáltalán nem látványos, azonban a csúcs előtt náluk is megfigyelhetőek bizonyos izgalmi lépcsőfokok. Az első ilyen maga az izgalom, amikor az izomtónus fokozódik, a szívverés felgyorsul, alul pedig beindul a nedvesedés.

Egyes esetekben a nemi szervek megnagyobbodnak. Következő lépésként az előbbi hevesség fokozódik, miközben a nemi szervek és a mellek érzékenyebbek lesznek az ingerlésre. Az orgazmus beálltakor a légzés még tovább gyorsul, a csúcsponton izom-összehúzódások figyelhetőek meg.

Ezután a teszt visszatér a nyugalmi állapotába. Ilyenkor a hölgyek általános jó érzésről beszélnek, amit kellemes fáradtság kísér. Ebben a pillanatban nem lehetséges újra eljutni a csúcsra, azonban sok hölgy reakciója újra be tud indulni, így akár több orgazmusra és képesek.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: