Hatékony tippek a testi-lelki feltöltődéshez

Mindenkinek szüksége van pihenésre, ám egyáltalán nem mindegy, hogy a stresszes hétköznapokat hogyan próbáljuk levezetni, hogyan lazítunk, és miként készítjük fel testünket-lelkünket az újabb és újabb kihívásokra.

Sok ember hajlamos párhuzamot vonni a pihenés és a semmittevés között, holott a szervezetünk csak akkor tud valóban feltöltődni, ha megfelelő formáját választjuk a lazulásnak. A legjobb, ha olyan programot találunk, amely nem csupán a testnek, de a léleknek is felüdülést hozhat.

Fő a pozitív gondolkodás! Bármilyen tevékenységnek is állunk neki, ne a rosszat, hanem a jót lássuk meg benne. Hétvégente legalább néhány órára próbáljuk magunk mögött hagyni a dolgos, stresszes hétköznapokat, lazuljunk el és kapcsolódjunk ki.

A testi – lelki megnyugvást már az is nagyban segítheti, ha sokat sétálunk kint a szabadban, friss levegőt szívunk és a kellemes napsütésben D-vitaminban fürdőzünk.

Infraszauna

Az infraszauna nem csak ellazítani segít és kikapcsolódni, hanem számos előnyös és gyógyító hatása is ismert

Mindenképpen érdemes kipróbálni a jógát, melynek egyik legnagyobb előnye, hogy gyakorlatilag bárki bármikor elkezdheti, ugyanis se edzettségre, se különösebb hajlékonyságra nincs szükség. Nem kell hozzá semmilyen segédeszköz vagy gép, csupán egy kényelmes ruha, a gyakorlatok pedig akár a szabadban is végezhetőek. A jógával felszabadul a bennünk szunnyadó életenergia, testünk egészségesebb, fiatalosabb, rugalmasabb lesz, elménk felfrissül, lelkünk kiegyensúlyozottabbá válik, így jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Aki egyszer már kipróbálta az infraszaunát, amint teheti, ismét beül egy kabinba, hogy a jótékony sugarak kezelésbe vegyék fáradt testét és kimerült lelkét. Az infraszaunázás során – a 2-25 mikrohosszúságú infrasugarak által – a test verejtékezni kezd és kiizzadja a szervezetben felgyülemlett méreganyagokat, de sejtregeneráló, karcsúsító, immunrendszert erősítő, bőrfeszesítő és fiatalító hatása miatt is közkedvelt. Stressz oldó hatása miatt is előszeretettel használják, ugyanis csökkenti a szervezetben felgyülemlett feszültséget és lehetőséget ad egy kellemes relaxálásra.

A masszázs során a testünket dolgozzák át, mégis hatnak közben a lelkünkre is. Szakavatott kezek alatt a görcsbe rándult izmok ellazulnak, a fájdalmak elmúlnak, helyükre kerülnek az ízületek, javul a vérkeringés, felerősödik a szervezet méregtelenítése, közben pedig relax állapotba kerülünk és lelkünk is megnyugszik. Mindezt lehet fokozni illóolajokkal, melyek kiemelten nyugtató, relaxáló, stresszoldó hatással is bírnak.

Hasonló bejegyzések..