Hol fogadják el a Szép Kártyákat?

A Szép Kártya egy olyan plasztikkártya, amelyre pénzt töltenek fel, és a virtuális pénz elköltésével üdülhetünk, étkezhetünk vagy kulturális rendezvényekre mehetünk. Nem mindenkinek jár, a munkáltatók adják, ez béren felüli juttatás.

A maximum kerete a kártyának évi 450 000 forint, melyet három részre osztanak. A Szép kártya egy viszonylag új dolog, ezért eleinte csak igen kevés helyen volt lehetőség arra, hogy lehessen használni.

Ma már egyre jobban elterjed a kártya használata, így egyre több cég jelzi, hogy lehet ezzel is fizetni náluk. Szálláshelyekre és belföldi utazásokra lehet költeni az összeg egy részét, évi 225 000 forintot költhetünk, ha panziók, szállodák, hotelek szolgáltatásait szeretnénk igénybe venni. Fontos tudni, hogy kizárólag belföldi szállásokra érvényes a Szép kártya, külföldön nem használható üdülésre.

A szállás mellett étkezésre is lehet használni a juttatás egy kisebb hányadát, évi 150 ezer forintot, ezt éttermekben és büfékben, menzákon lehet igénybe venni. Ebből az összegből egyébként lehet fizetni a szállás költségeket, de fordítva ez már nem igaz.

Szép kártya elfogadóhelyek listája: www.szep-kartya.com

Szép kártya elfogadóhelyek listája: www.szep-kartya.com

Évi 75 ezer forint juthat a rekreációs alszámlára, amit részben egészségmegőrző szolgáltatásokra, részben pedig szórakozásra lehet költeni. Szaunák, gőzfürdők, szoláriumok, edzőtermek, karcsúsító szalonok mellett el lehet költeni ezt az összeget vidámparkokban, állatkertekben, színházakban vagy múzeumokban. Ezt az összeget is elkölthetjük szálláshelyre is, de fordítva nem lehetséges.

Minden esetben érdeklődjünk utána, hogy a kiválasztott hely elfogadja-e a Kártyát. Akár úgy, hogy a kiválasztott helynél érdeklődjük meg az elfogadást, de kereshetünk úgy is, hogy kifejezetten Szép kártya elfogadóhelyeket, létezik már erre szakosodott oldal is. Így könnyedén megtalálhatjuk a saját igényeinknek megfelelő, lakhelyünkhöz közel eső elfogadóhelyek listáját.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: