Az X-faktor 2013 nyertese Danics Dóra

A három finalista közül legelőször Krasznai Tündének kellett búcsút vennie a műsortól, a legutolsó összecsapás a ByTheWay és Danics Dóra között zajlott le.

Az este folyamán többször is lehetett hallani, hogy mindenképpen felülírják a történelmet, mivel szóló férfi énekes már nem nyerheti meg a versenyt.  A negyedik szériában végül női győztest avattak, Danics Dóra lett az első helyezett.

Az már a top 3-nál látszott, hogy az X-faktor negyedik szériájában semmiképpen nem nyerhet szólóban induló férfi énekes, hiszen Csordás Ákos a negyedik helyen zárt. A szombati nagy fináléban Krasznai Tündének kellett búcsúznia, így Szikora Róbert csapata és Geszti Péter másik énekesnője mérhette össze tudását és szavazótáborát.

Az énekeseknek nagyon kemény hetük volt, a fináléra a régi dalaikból választottak ki egy külföldi és egy magyar slágert. A ByTheWay legjobb magyar slágere “természetesen” egy R-GO nóta volt, a külföldiek közül pedig a “poharas dal”, a Cup Song. A dal előadása közben történt némi kis malőr, az egyik pohár leesett, de a fiúk jól korrigáltak.

Danics Dóra a The Animals slágerével indított, legjobb magyar produkciója pedig Márti dala lett. A mentorok a végső fináléban már csak jókat mondtak a versenyzőknek, még az apróbb hibákat sem rótták fel nekik. Tóth Gabi végig elérzékenyülten nyilatkozott a csapatról, az utolsó fellépésüknél még majdnem sírva is fakadt. Ám nemcsak ők érzékenyült el, a ByTheWay több tagját is a sírás kerülgette.

A 2013-as X-faktor győztese Danics Dóra lett, második a ByTheWay

A 2013-as X-faktor győztese Danics Dóra lett, második a ByTheWay

A finalisták közös produkcióval is kedveskedtek a nézőknek, Hevesi Tamás: Ezt egy életen át kell játszani című örökzöldjét adta elő a banda és az énekesnő. Túl a duetten még mindkét versenyző előadta a győztes dalát, az Új utat.

A finálét több sztárvendég is színesítette, itt voltak korábbi X-faktor győztesek, Vastag Csaba, Kocsis Tibor és Oláh Gergő, de fellépett egy cirkuszi csapattal Keresztes Ildikó is. Nemcsak a régebbi győztesek, hanem az idei döntősök is felléptek ezen az estén is.

A nagyszabású, hónapokon át tartó show véget ért. A legjobb férfi énekes Csordás Ákos lett, a legjobbnői előadó és 25 év feletti versenyző (és az abszolút győztes) Danics Dóra, a legjobb csapat a ByTheWay. Az már biztos, hogy az RTL-en jön jövőre a Csillag születik, de arról egyelőre nincs hír, hogy lesz-e jövőre is X-faktor, vagy pihenteti a csatorna egy időre.

Hasonló bejegyzések..

3 hozzászólás

 1. melisza szerint:

  X-facor2014 valasztom Andit eghi 1al5 eves lany eghi naghion szep hang

 2. franci szerint:

  nagyon jók danics dóra

 3. host szerint:

  A Schiwert(meg az Rtl) ne jöjjön az “ugye hogy az Rtl-be is nyerhet nő” szöveggel.
  Faktor,Csillag,Valóvilág,nem is tudom,kb vagy 10 fiú győzelme után vagyunk.
  Ez a női győzelem a nagy számok törvénye alapján jött,az Rtl továbbra is egy félre neveldének nevezhető.A Bozsek nyert volna,de tudat alatt megakadályozta saját maga botrányát.
  Ez a byetheway aranyos,de nyomás alatt olyan ad-hoc,mint a ház,főleg Oli úr fürdőszoba szint.
  Tehát zeneileg a Danics volt a legjobb,de pl visszamenőleg nézve,a Wolfnál azért nem.

  Mentorok között a Tóth,Alföldi kiszámítható uncsi volt.Szikora addig ünnepelte magát és mondta frappáns kísérleteit,míg kikapott.
  Különváltak,de azért ez a Csobot,Istenes nagyon gaz,gáz.Csobotnál addig minden rendbe van,amíg meg nem szólal.(affektáló üzemmód)
  Istenes meg a gagyi nagykövete.Az hogy az Rtl portrét csinált neki,azt el lehet képzelni.Milyen portré az,amit a saját munkaadód készít?
  Az Rtl-nél mindenki Mandela.