Az internetes vásárlás buktatói

Ma már rengetegen vásárolnak az interneten. Egyrészt kényelmes, másrészt gyors, és olcsóbb lehet, mintha a boltban vásárolnánk meg. Ez a XXI. század, amikor minden elérhető egy kattintással. Mindenesetre nem árt óvatosnak lenni.

A komoly, nagy cégek webshopjaival szinte soha nincsen baj. Valós cég áll mögöttük, mindent úgy teljesítenek, ahogy le van írva a honlapjukon, ha valami probléma van a termékkel, akkor kicserélik. A nagy cégek nem engedhetik meg maguknak, hogy elégedetlenek legyenek a felhasználók, hiszen tönkremenne a vállalkozás, ha nem így tennének.

Nem árthat vásárlás előtt körbenézni az interneten, fórumokon, hogy szokott-e baj lenni a webshoppal, vagy, hogy mi a többi vásárló véleménye a cégről.

Sokan hirdetnek aukciós oldalakon. Ha onnan szeretnénk rendelni, érdemes megnézni az eladóról írt véleményeket, ha túl sok a negatív, akkor inkább keressünk más terméket egy másik eladótól. Ha lehetséges, válasszuk a személyes átvételt, főleg értékesebb tárgyak rendelése esetén, így ha nem egyezik meg az áru a képen látottal, akkor még mindig elállhatunk a vételtől. Ha a személyes átvétel a nagy távolság miatt nem lehetséges, inkább kérjük a terméket utánvéttel. Valamivel többet kell ezért fizetni, de így biztos, hogy megérkezik. Lehetőleg ne utaljunk előre, főleg ne nagyobb összeget, mert bánhatjuk a pénzünket, ha az eladó esetleg nem postázza a kifizetett árut. Jobb félni, mint megijedni, sokan kihasználják a gyanútlan vásárlókat, aztán hirtelen eltűnnek – a pénzükkel együtt.

Ügyeljünk az internetes vásárlás veszélyeire - addfel.hu

Ügyeljünk az internetes vásárlás veszélyeire - addfel.hu

Az apróhirdetési oldalakon levő hirdetésekkel is vigyázni kell. Legtöbbször csak egy ingyenes e-mail címet adnak meg, esetleg egy telefonszámot, ami kevés ahhoz, hogy komolyabban lenyomozzuk az illetőt.

Soha ne adjuk meg a bankkártya adatainkat illetéktelen személynek! Ilyen a bankkártya száma, a kártya hátoldalán található számsor és a PIN kód. Még a PIN kód ismerete nélkül is lehet interneten vásárolni az első két adat ismeretében, szóval legyünk óvatosak. Utaláskor csak a bankszámlaszámot kérik, semmilyen más adatra nincs szükség. Ha valaki a bankkártya adatainkra kíváncsi, az szinte biztosan csaló.

Apróhirdetések országszerte: www.profiapro.hu

Ha postán érkezett termék nem azonos a kínálttal, bátran vegyük fel a kapcsolatot az eladóval, és kérjük a termék cseréjét, vagy vissza a pénzünket. Ne hagyjuk magunkat átejteni! Ha az eladó többszöri kérés esetén sem hajlandó a cserére, és nekünk van igazunk, akkor érdemes lehet jogi lépéseket tenni az ügyben.

Források és apróhirdető oldalak:

Hasonló bejegyzések..