Hogy tökéletes legyen a nappali

Sok időt töltünk a nappaliban napjaink során, és rengeteget közlekedünk ott. Érdemes tehát nem túlságosan zsúfolttá tenni, így kényelmesen járhatunk-kelhetünk.

Lehetőleg csak annyi bútor legyen a nappaliban, amennyi feltétlenül szükséges. Ha olyan szerencsés, hogy nagy nappalija van, de viszonylag kevés a látogató, nem érdemes egy nagy étkezőasztalt fenntartani, elég lehet egy kisebb méretű is. Meglátja, egy kis étkezőasztal használatával máris nem tűnik olyan zsúfoltnak a nappali. A falak színe és a bútorok színe lehetőleg harmonizáljanak egymással. Nem feltétlenül muszáj azonos színvilágúnak lenniük, de passzoljanak, és ne üssék egymást.

Ha redőny, szúnyogháló, szalagfüggöny, vagy nyilászáró,
akkor látogass el a www.szaboredony.hu árnyékolástechnikai weboldalra.

Itt érdemes elhelyezni a könyvszekrényt, a televíziót, számítógépet. Amennyiben van egy kis szabad sarok, megtehetjük dolgozószobának, amennyiben nem rendelkezünk vele. Alakítsunk ki egy kis részt, ahová tollakat, ceruzákat és cetliket rakunk, bármikor szükség lehet rá, és így mindig kéznél lesz. 

Egy igényesen berendezett nappali gyönyörű látványt hoz magával

Egy igényesen berendezett nappali gyönyörű látványt hoz magával

Egy jól megválasztott függöny széppé teheti a nappalit. Ne túlságosan sűrű szövésűt válasszunk, mert nem fogja jól átereszteni a napfényt. Sötétítőfüggönyt is szereltethetünk fel, de ne túlságosan sötét anyagot válasszunk. Egy színes reluxa is kiválóan mutat, ráadásul jó hangulatot is áraszthat a nappaliban, amennyiben jól megválasztjuk a színét. Ma már szinte bármilyen színárnyalatú reluxát meg tudunk vásárolni, nem lehet akadály, hogy harmonizáljon a nappali színvilágával.

Nagyon jól mutatnak a nappaliban a szobanövények, ráadásul jó közérzetünk lesz tőlük, nem utolsó sorban tisztítják a levegőt (Ha a csapvizet szeretnénk megtisztítani, akkor kattints ide, és máris tiszta víz fogyasztókká és egészségesebbé válhatunk). Célszerű mértékkel elhelyezni a szobanövényeket, hogy ne legyen túlzsúfoltság érzése az embernek. A színes kaspók, vázák is harmonizáljanak a szoba színvilágával. Ne felejtsük el, hogy vannak növények, amik a napfényt, vannak, amelyek az árnyékosabb helyeket kedvelik, gondoljuk meg, hogy melyik növény hova kerüljön. Ha kicsi lakásunk van, és a nappali a hálószoba is egyben, akkor érdemes minden reggel elpakolni az ágyneműket, így nem zavaró. Az ágy mellé tehetünk egy kis éjjeliszekrényt, de ne zsúfoljuk túl, csak a legszükségesebbeket tároljuk benne.

Amennyiben dohányoznak a nappaliban, érdemes minél gyakrabban cserélni a hamutartót, hogy minél kevésbé legyen kellemetlen szagú a lakás. Időnként ajánlatos kereszthuzatot csinálni, légfrissítőket használni, hogy eltűnjenek a kellemetlen szagok.

Hasonló bejegyzések..