A lélektelen házakat kedvelik a gazdagok

Noha a gazdagabb emberek a nagyobb, mutatósabb házakat kedvelik inkább, egy befektetési tanácsadó a Business Insider cikkében azonban kifejtette, hogy ezek az ingatlanok többnyire lélektelenek, kietlenek és pszichológiailag lelki problémás, magányos emberek lakhelyeiként írhatók le.

Elszigetelve élnek a gazdagok

A Business Insider írása szerint a gazdagok általában olyan helyen élnek, ahol környezetükben sok a rideg és kietlen márvány, a nagy csend, ezen felül pedig a társadalom zajának még csak nyomát sem találjuk, tehát nincsenek zajok, de még csak szagok sem. Így jellemezte a kiemelkedően gazdagoknak épült One Hyde Parkot az említett üzleti lap, amit a világ legdrágább lakóépületeként tartanak számon. A beszámoló célja az volt, hogy bemutassák az olvasóknak egy átlagember szemével azt, hogy milyen érzés egy direkt gazdagok számára épített házban élni.

Az épületről annyit érdemes tudni, hogy London központjában, az előkelő Knightsbridge városrészben található, a Hyde Parkra néz, és alsórészében olyan üzlethelyiségek találhatók, mint a Rolex vagy a McLaren. Noha azt csak belsős informátorok tudják, hogy pontosan mennyiért is árulják itt a házakat, de egy pletyka szerint 2010-ben 140 millió fontért, avagy közel 60 milliárd forintnak megfelelő összegért adtak el ott egy lakást, amelynek négyzetmétere tehát mintegy 40 millió forintba kerül.

Lélektelenség és szigorú szabályok

A lélektelen házakat kedvelik a gazdagok

A lélektelen házakat kedvelik a gazdagok

A One Hyde Park bejáratát a nap 24 órájában felfegyverzett biztonsági őrök vigyázzák, akik csak akkor hajlandóak beengedni még a látogatókat is, ha azonosította magát. Az épület belső díszítésének legfőbb anyaga a márvány, az épület különlegessége, hogy a különleges hangszigetelés miatt mindenhol síri csend honol, méghozzá az egyszínűség mellett, az élet legkisebb jele, illetve zaja nélkül. A személyzet lehajtott fejjel jár, és a szabályzat szerint nem nézhetnek még a látogatók szemébe sem.

  • Nyaralót keres? – Itt megtalálja: nyaralo.hu

Ha valaki csak érdeklődik a lakások iránt, az ingatlanfejlesztő személyesen is részt vesz a tárgyaláson. A körtúra során nem csak cipőjét kell levetnie, hanem ki van adva, hogy nem készíthet fotókat sem, illetve a látottakról szintén nem nyilatkozhat. Nem csak az épület központi részein, hanem a magánlakásokban is rengeteg a rideg márvány, a bútorok pedig egyszínűek. Az ablakok nem nyithatóak, a friss levegőt a légkondicionáló fújja be a lakásokba, így kívülről semmi, még zaj sem szűrődik be. Az épületben nincs konyha, az ételt a szomszédos hotelből, egy külön elszeparált folyosón hozzák be a lakók számára, hogy a konyha esetleges kellemetlen zajai vagy illatai ne zavarjanak senkit sem.

A One Hyde Parkban élő gazdagok teljesen izoláltan élhetnek London többi lakójától, sőt mi több, még azoktól az emberektől is, akik ugyanabban az épületben vásároltak maguknak lakást. A Business Insider újságírójának beszámolója szerint a maroknyi személyzeten kívül senkivel sem találkozott, míg az épületben tartózkodott, így még akkor sem, amikor a lakások megtekintése után átmentek megtekinteni a luxusotthon külön uszodáját, illetve saját edzőtermét.

Hasonló bejegyzések..