A fiatalok nagy része szerint egyáltalán nem rossz dolog az illegális zeneletöltés

Zenét minden ember szokott hallgatni különböző helyzetekben. Van aki az unalmas várakozást próbálja elütni azzal hogy a kedvenc zenéit hallgatja, míg várakozik a buszmegállóba reggelente, van aki a dugóban ülve, munkába menet hallgat zenét, de sokat megengedhetik maguknak, hogy munka közben is zenét hallgassanak.

A zenei stílusok között manapság már nem nehéz válogatni, így garantáltan vannak olyan számok mindenki lejátszási listájába, amiket jókedvében hallgat, és vannak olyanok, melyeket akkor indít el, ha éppen kicsit szomorkás a napja.

Az azonban nem mindegy, hogy ezek a zenék mégis hogy lesznek a „miénk”, tehát hogy hogyan, és honnan töltjük le a saját eszközeinkre. Vajon belegondolunk-e abba, hogy a zenéket legálisan, vagy illegálisan szoktuk letölteni?

A fiatalok csupán 2%-a gondolja rossz dolognak az illegális zene letöltést

Az emberek nagy részére sajnos igaz, főleg a 16 – 40 éves korosztályt nézve, hogy nem tartja rossz dolognak az illegális zeneletöltést, hiszen azon a véleményen van, hogy a fizetős zeneletöltés számukra túlságosan sok pénzbe kerül.

Friss kutatások alátámasztják, hogy az interneterők több mint 90 százaléka egyáltalán nem ítéli el a az illegális zeneletöltést. Ez a tevékenység leginkább a fiatalabb korosztály körében igen megszokott dolog, 18-25 éves fiatalok mindössze 2 százaléka gondolja úgy, hogy ez egy helytelen dolog lenne.

Jobb azonban óvatosnak lenni! A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2011-ben megalakult internetes részlege időről időre rá szokott állni a különböző torrent oldalakra: Abban bíznak, hogy így nyakon fogják tudni csípni az illegális letöltők nagy részét. Szerencsére ahhoz, hogy jó minőségű mp3-as zeneszámokat tudjunk hallgatni, nem kell mindenképpen a tilosban járnunk, főleg ha a letöltésről van szó. Ugyanis egyre több olyan internetes zeneletöltő oldalt találhatunk manapság már, ahonnan könnyedén – és ami még ennél is fontosabb –  legálisan tölthetjük le az újabbnál újabb slágereket.

Hasonló bejegyzések..