Webáruház vagy hagyományos üzlet?

Egyre többen vásárolnak az interneten keresztül. A webshopok fellendülésének oka, hogy a választék széles, nyugodtan, sorban állás, idegeskedés nélkül tudnak böngészni a vásárlók, ráadásul földrajzi akadályokba sem ütközik senki, hiszen országokon át megoldható a kézbesítés.

Sokan vannak, akik vállalkoznának, de nem tudják eldönteni, termékeiket online felületen vagy üzletben értékesítsék. Mindkettőnek megvannak az előnyei, nyilvánvalóan nem minden terméket lehet online értékesíteni, de a legtöbbet már igen. A hagyományos üzletek legnagyobb előnye a személyes kapcsolattartás, egy jó kereskedő rendkívül sokat számít, sok függ tőle, hogy visszatér-e ismételten a vevő.

Egy webes tranzakció esetén nincs személyes kontaktus, de ha a vevő elégedett a termékkel vagy szolgáltatással, valószínű, hogy a jövőben is ott fog vásárolni. Egy jól működő hagyományos bolt esetében mindenképpen meg kell fontolni, hogy érdemes-e webáruházként jelen lenni a világhálón. Ma már minden komolyabb cég rendelkezik honlappal, ám egy webshop sokkal több figyelmet és szakértelmet igényel.

Egy webáruház akkor jó, ha maximálisan vevőbarát

Egy webáruház akkor jó, ha maximálisan vevőbarát

Egy webáruház elkészítése ma már nem olyan nagy érvágás a cégek számára, azonban folyamatosan naprakészen kell tartani és foglalkozni vele, menedzselni, marketing tevékenységeket folytatni. Nem szükséges külön üzletet bérelni vagy fenntartani, kicsi cégnél még plusz munkaerő sem feltétlen szükséges, így nagyon sokat lehet spórolni. Olcsóbb termék egyenlő több vásárló! Egy jól menő webáruháznál a későbbiek folyamán már érdemes lehet elgondolkodni egy vagy több mintabolton, hogy a vásárlók személyesen is tudjanak választani, kérdéseiket fel tudják tenni.

Nincs jó vagy rossz választás webshop vagy üzlet kérdésében. Egy új, induló vállalkozás esetében azonban érdemes lehet először a világhálón való üzleteléssel kezdeni, és csak utána bérelni üzlethelyiséget. Egy régóta működő üzletnél pedig mindenképpen érdemes megfontolni a webes világra való színre lépést, hiszen a trendek és az igények folyamatosan változnak, szükséges alkalmazkodni hozzájuk.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: