Ízelítő a legnépszerűbb állások közül

Sokat kutatják és vitatják, hogy vajon milyen szakon érdemes tanulni manapság a főiskolákon, egyetemeken, mit érdemes tanulni, vagy egyáltalán jobban megéri-e a túlképzettség miatt inkább egy-egy szakmát kitanulni. Érdemes nézegetni a nívósabb álláshirdető portálokat is, hiszen ezek rendkívül sokat segítenek abban, hogy melyek felé érdemes orientálódni, és persze nem árt tisztában lenni a gazdasági helyzettel sem.

Tarolnak a mérnökök?

Az egyetemi felvételi statisztikákat elnézve az egyik legnépszerűbb szakok közé tartoznak a mérnöki képzések. Lehet ez építészmérnök, gépészmérnök, faipari mérnök stb., a lényeg, hogy szakterületének egyik legképzettebb specialistája legyen. Az álláshirdetések sokasága mutatja, hogy őket mindig keresik, arról nem is beszélve, hogy bérezésük bőségesen a magasabb kategóriákba esik.

Fogorvosok előnyben

Munkakeresés diplomásoknak – manapság már alapkövetelmény a diploma egy nívósabb állás elnyeréséhez

Munkakeresés diplomásoknak – manapság már alapkövetelmény a diploma egy nívósabb állás elnyeréséhez

Napjainkban is köztudott, hogy az egyik legjobban fizető állás az, ha valaki fogorvosnak áll. Bár maga a fogorvosi diploma elég borsos tandíj mellett szerezhető meg, azt azért tudni kell, hogy az utána következő években, ha valaki lelkiismeretesen végzi munkáját, rövidesen megtérül. A későbbi fizetések felső határa pedig gyakorlatilag a csillagos ég.

Pszichológusok a fellegekben

Az utóbbi néhány évben a pszichológusképzők igencsak telítődtek, melyet az egyetemek kihasználva bevezették a tandíjas, és levelezős képzéseket is. A potenciális pszichológusokat ez sem tántorította el: a túljelentkezés így is többszörös. Nem is csoda, hiszen manapság pszichológust is igen sokan keresnek fel, így az ezzel megkereshető fizetés is busás, ha valaki jól végzi a munkáját.

A szakmákkal mi a helyzet?

Diplomás képzésből, és főiskolai-, egyetemi diplomából nincs hiány, és persze a velük elnyerhető szuper munkalehetőségekből sem. A felmérések alapján azonban a túlképzés miatt a jövőben számíthatunk arra, hogy a szakmunkák értéke a jelenlegi hiány miatt megnövekszik majd, és rövidesen egyre több szakmunkásra lesz szükség.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: