Rappelve tanít a matektanár

Sokan szenvednek és szenvedtek középiskolában a matematikával, a sok képlettel és annak használatával. A Montgromery Blair Gimnázium matektanára úgy döntött, hogy szakít a hagyományokkal, és rappelve tanítja meg a diákokat.

Jake Scottot minden diák és tanár imádja. Még művészneve is van, 2 Pi (Two Pi), a nem mindennapi matematika órákra pedig gyakran olyan diákok is beülnek, akiket valójában nem is tanít.

A tanár elmondása szerint azért vágott bele a zenés matematika tanításába, hogy meg tudja szerettetni tanítványaival. A matematikában sok olyan rész van, ami száraz, képletek és definíciók. A megzenésített órákon pedig a jó hangulat miatt bárki könnyen, különösebb erőfeszítés nélkül megjegyezheti ezeket a száraznak tűnő anyagrészeket is. Jake-nek a matematika népszerűsítése is a célja, a nyaranta megrendezett matematika táboron eddig évente tizenöten vettek részt, tavaly viszont már több, mint százan voltak ott.

Jake Scott speciális technikája megszeretteti a diákokkal a matematikát

Jake Scott speciális technikája megszeretteti a diákokkal a matematikát

Amerikában, különösen az afroamerikaiknál nagy hagyománya van a rap zenei műfajnak. Az alábbi videó pont a matematika tábor egyik órája látható, ahol a tanulók a kvadratikus formuláról tanulnak. A mai világban különös hangot kell fektetni a tanulók vizuális ingereinek fejlesztésére. Míg régen csak palatábla volt és kréta, mára már a különböző technikai fejlesztéseknek hála egyre több audiovizuális tanítói eszköz jelent meg, például az elektronikus tábla vagy a kivetítő.

A diákok igénylik is ezen dolgok használatát, a fülbemászó rapnek köszönhetően pedig sokkal könnyebben elsajátíthatják a matematikát. Nem csak elsajátítják, de meg is szeretik.

Hasonló bejegyzések..