Randi egy étteremben?

Örök kérdés, hogy egy étteremben mit egyen az ember egy randevún, ki fizesse a számlát, és egyáltalán hogyan viselkedjünk?

Az éttermes randevúk időpontja általában az esti órákra tehető. Érdemes előtte nem túlságosan sokat enni, de rossz lehet a közérzetünk akkor is, beszélgetés helyett az ételről ábrándozunk, és a randipartner megismerése helyett a sült combra gondolunk, hogy mikor hozzák már.

Nincs konkrét szabály arra vonatkozólag, hogy feltétlen a férfinek kell állnia a számlát, ezért a nőnél mindig legyen annyi pénz, hogy tudjon fizetni, ha netalántán a lovag úgy döntene, hogy felesben fizessenek. A pénz egyébként alapfeltétel, hogy legyen a nőnél, így megkíméli magát az esetleges kellemetlenségtől. Azt is fontos megjegyezni, hogy még ha a férfi fizet is, sose egyen és igyon az étlap legdrágábbjaiból a hölgy, mert az kellemetlen benyomást kelthet, ha valaki visszaél a meghívással.

Éttermi randevú

Éttermi randevú

A mértéktelen étel és italfogyasztás kerülendő, ahogy a sovány menü is. Egy férfi számára nem vonzó, ha a nő egy szál salátalevélen tengődik, és vágyakozva néz a másik tányérjára. Egy estét ki lehet bírni fogyókúra nélkül is, egy szelet hús még nem rontotta el senki diétáját.

Mindig kulturáltan étkezzünk, tartsuk be az alapvető etikettet. Ne csámcsogjunk, beszéljünk evés közben. Illetlenség mindent kritizálni és mobilozni is. Ezzel nemcsak a partnerünket hozzuk kellemetlen helyzetbe, hanem az étteremben vacsorázó más embereknek is okozhatunk kellemetlen perceket.

Beszélgessünk fesztelenül, élvezzük a vacsorát, és közben ismerjük meg a partnert. Adjuk magunkat, de azért legyünk illedelmesek, és próbáljuk a legjobb formánkat hozni. Ha esetleg kiderül, hogy nem annyira szimpatikus, még mindig elfoglalhatjuk magunkat az evéssel, és nem kell addig sem beszélgetni.

Hasonló bejegyzések..