Puhafalú medencék pro és kontra

Hatalmas népszerűségnek örvendenek a puha falú medencék, azonban előnyeik mellett rengeteg hátrányuk is van. Természetesen mikor kisgyerekek számára keres valaki medencét, akkor nem a hatalmas, mély, épített kerti medencékben gondolkodik, de ha már nagyobbak a gyerekek, esetleg felnőttek szórakozásáról van szó, érdemes jól meggondolni, hogy melyik típusra ruházunk be.

A puha falú medencék között hatalmas a választék és viszonylag alacsony áron már lehet méretesebb típust találni. Az „olcsó húsnak hív a leve” mondás medence fronton is beigazolódhat, ugyanis ha gyanúsan jó áron találunk nagyméretű, magas és széles medencét ebből a típusból, könnyen előfordulhat, hogy a gumi minősége kívánni valókat hagy maga után.

Tekintve, hogy a medence nem csupán mechanikai hatásoknak lesz kitéve, az anyagminőség nagyon fontos. A gyengébb minőségű puha falú medencéket az időjárás hamar kikezdi, a Nap hatására a gumi elernyed, szétmállik és egy ideig igaz, hogy után tölthetjük levegővel, de ha túlzottan elvékonyodik, egyszer csak kipukkan, kiszakad és máris használhatatlanná válik.

A puha falú medencék mellett szól a tény, hogy ezek a típusok áthelyezhetők, elpakolhatók, ha helyre van inkább szükségünk a kertben. Általában egész nyáron kint szoktak állni, azonban egy kerti mulatság, vagy a kerti munkák helyigényesek lehetnek, így a medence meggátolja a szórakozást, munkát. Egy ilyen típusú medencével könnyű dolgunk van.

Puhafalú medencék pro és kontra

Puhafalú medencék pro és kontra

Egyszerűen csak eltávolítjuk belőle a vizet, a levegőt, majd kimossuk, kiszárítjuk és biztonságos helyre tesszük. A víz használható öntözésre is, ha épp nem klóroztuk túl, bár az semmilyen körülmények között nem jó ötlet. Ha ismét felszabadul a hely, a puha falú medencét visszaállíthatjuk és folytatódhat az otthoni strandolás. Szintén könnyű elpakolhatósága adja azt az előnyét, hogy ha meguntuk a kert egyik felén, átpakolhatjuk a másikba. Költözés, hosszabb nyaralás esetén magunkkal vihetjük.

Ezen jellemzők a kemény falú medencék sok típusánál is jelen vannak (pl. műanyag medence), azonban velük sokkal több munka van. Szintén mobilak, szintén átpakolhatók, de egy puha falú medencét felfújni majd teletölteni vízzel sokkal egyszerűbb, mint összeszerelni a merev falú típusokat. A merev, kemény falak ráadásul kisgyerekek esetén azért is kellemetlenebbek, mert beüthetik magukat a medence peremébe.

Forrás: www.premiummedence.hu

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: