Ötletek vásárláshoz: Hogyan válasszunk parfümöt?

Az ideális parfümöt megtalálni nem egyszerű feladat, sosem szabad vaktában levenni az elsőt a polcról, hiszen elképzelhető, hogy nagyon mellényúlunk vele. Elképzelhető, hogy ami egy ismerősnek nagyon jól áll, az nekünk nem annyira, vagy egyáltalán nem.

Biztosan minden vagy férfi kapott már ismerőstől, rokontól parfümöt ajándékba. Amikor beleszagoltunk az üvegcsébe, még nagyon jó illata volt, de amint magunkra fújtuk rájöttünk, hogy egyáltalán nem passzol hozzánk. Ilyenkor jó esetben a parfüm új gazdához kerül, vagy a polcra, és soha nem használjuk.

Mindenképpen szükséges több illatot is kipróbálni, mielőtt vásárlásra szánjuk el magunkat. Azért legyünk mértékletesek, és ne fújkodjuk magunkra az összes darabot. Először szagoljunk bele a kupakba: ha ekkor nem nyeri el tetszésünket az illat, akkor már tehetjük is vissza a polcra. Ha viszont tetszik, érdemes a parfümosztályon található lapocskára ráfújni egyet a teszterből. A fújás után érdemes várni egy kicsit, az illat csak néhány perc után jön ki igazán. Ha ekkor már nem tetszik az illat, lehet menni a következőre, de ha nagyon megtetszik, érdemes ezután a bőrünkre fújva is kipróbálni.

Parfüm rendelése előtt érdemes kipróbálni azokat egy-egy drogériában

Parfüm rendelése előtt érdemes kipróbálni azokat egy-egy drogériában

A parfüm vásárlása nem egyszerű feladat, ugyanis az ember egy idő után már összemosódva érzi az illatokat, és teljesen tanácstalanná válik. Ha ez az eset áll fent, nem szabad elkeseredni, inkább más termékek között nézelődni, és később visszatérni a parfümválasztásra.

Ha megtaláltuk a tökéletes illatot, akkor sem feltétlenül kell rohanni vele a kasszához. Érdemes megjegyezni a termék árát, megnézni egy másik parfümériában mennyibe kerül. A parfüm webáruházakban sokkal olcsóbban juthat hozzá az ember a parfümökhöz, így érdemes ott is körülnézni, illetve könnyen lehet, hogy a rendelés is ott fog megtörténni, hiszen általában olcsóbbak.

Hasonló bejegyzések..