Mit tehetünk, hogy ne vesszen el az intimitás a kapcsolatunkból?

Egyre több az olyan kapcsolat manapság, ahol a pár tagjai csak élnek egymás mellett, de az intimitás csak nyomokban van jelen. Ez sokszor a gyerekek megszületése után jellemző, amikor felborul az addig megszokott kapcsolati dinamika, és mivel a pár szexuális együttléteinek száma is lecsökken, az intimitás is szépen lassan eltűnik a kapcsolatban.

Természetesen ez nemcsak ekkor történhet meg, nemcsak a gyermekek lehetnek ennek katalizátorai, hanem az idő. Ha már hosszú ideje vagyunk együtt a párunkkal, és belekényelmesedünk egy kapcsolatba, könnyen megesik, hogy már nem is teszünk érte.

És most nemcsak arról van szó, hogy elmaradnak a forró ágycsaták. Az ágyban töltött intim percek is fontosak persze, de sok kapcsolatban a simogatás, az ölelés, és a puszi is elmarad, nemcsak a hancúrozások. Hogy ez ne történjen meg, mindenképp odafigyelés kell, és persze az is, hogy fontos legyen számunkra az intimitás megtartása.

Akadnak rosszabb időszakok, amikor stresszes a munka, betegek a gyerekek, váratlan vészhelyzet történik, amikor nincs egymásra időnek. Viszont nem szabad, hogy ezek a helyzetetek véglegesen tönkre tegyék a kapcsolatunkat.

Odafigyelés és jó kommunikáció

Ha épp egy olyan időszakot élünk, amikor kicsit kevesebb intim perc jut a párunkkal, mindenképp fontos, hogy erről beszéljünk, és biztosítsuk egymást, hogy ez átmeneti. Egy kis simogatás vagy ölelés mindig jól fog esni a párunknak, erre mindenképp érdemes időt szakítani, akármilyen elfoglaltak vagy idegesek vagyunk is.

Ha zavar minket az intimitás hiánya, akkor azt is érdemes mondani párunknak, nem szemrehányásként természetesen, hanem csak azért, hogy tudja, bánt minket valami, így pedig könnyebben találunk megoldást a problémára.

Sokszor persze nem az apró intim megnyilvánulások hiányoznak, hanem a forró ágycsaták. A libidó nem minden pár esetében egyforma, a szexuális teljesítőképesség napi maximuma is más a férfiaknál és a nőknél.

Megeshet, hogy párunknak épp egy negatív periódusa van, amikor nem úgy teljesít, ahogyan szeretne, esetleg nem kívánja a hancúrozást. Egy jó kapcsolatban ezt is meg lehet beszélni, és közösen megoldást találni.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása