Az előregyártott házak előnyei

Amikor elhaladunk egy pofás kert előtt, akkor a legtöbb emberben felizzik a vágy a természetközeli élet iránt. Ma azonban egyre nehezebb belevágni egy építkezésbe, amit a folyamatosan emelkedő árak sem könnyítenek meg.

Nem véletlen, hogy külföldön teljesen elterjedtek az előregyártott házak, Amerikában például egyik helyről a másikra mozgatják azokat. Magyarországon ritkábban találkozunk ilyen megoldással, ettől függetlenül nálunk is elterjed lassan. Éppen ezért érdemes megismerni a különböző előnyeit.

Az előregyártott házak előnyei

Az egyik előnye, hogy olcsóbb lehet, mint a hagyományos házak. Az előregyártott házak árai az építőanyagtól, a mérettől vagy a modelltől függően nagymértékben eltérnek, úgyhogy bárki megtalálhatja a hozzá illő árajánlatot.

Az, hogy kevesebb időt vesz igénybe az építés és a telepítés minden tulajdonos számára fontos. Az építési idő attól is függ, hogy a ház modulokból épül-e vagy sem; vagy hogy közvetlenül a helyszínen épül-e, ahová telepíteni fogják, esetleg utólag kell áthelyezni. Mindenesetre az építési idő (mind az építés, mind a telepítés) rövidebb, mint a hagyományos házaké. Néha bizony egy hét alatt is össze lehet szerelni az épületet.

Ezután meg kell említeni, hogy környezetbarátabb megoldásnak számít, bár e kérdésben ellentétes vélemények vannak. Az előregyártott házak védelmezői azzal érvelnek, hogy mivel ipari eljárással készülnek, jobban optimalizálható az energia és az anyagok felhasználása, valamint kevesebb a hulladék. Ezenkívül a felhasznált anyagok újrahasznosíthatók.

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említeni az anyagokat. Az előregyártott házak boomja előtt már jelentős fejlesztések történtek a felhasznált anyagok terén. Ez a tendencia az utóbbi időben felgyorsult, olyannyira, hogy sok szakértő szerint az előregyártott házak ugyanolyan hosszú ideig (vagy tovább) bírják majd, mint a hagyományos házak. Nem véletlen, hogy egyre többen játszanak el a gondolattal, hogy kipróbálják a gyorsan készülő épületek egyikét.

Hasonló bejegyzések..