Felújított vagy felújítandó ingatlant vegyünk-e?

Ingatlanvásárláskor az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés az, hogy felújított vagy felújítandó lakást vásároljunk-e. Mindkét verzió mellett sok indok sorakoztatható fel, ezek közül az egyik mindenképp az ingatlan ára.

Ha felújítandó, akkor olcsóbb?

Egy felújított lakás szinte minden esetben sokkal többe kerül, mint egy ugyanolyan adottságú, méretű, de szerényebb megjelenésűé. Ám kérdés, hogy egy frissen festett, mázolt, burkolt ingatlan megéri-e, tud-e annyival többet, megfelel-e a stílusunknak vagy sem? Számtalan ilyen és hasonló kérdés merülhet fel a bennünk, arról nem is beszélve, hogy a szép külső mennyire takar megfelelő gépészetet.

Ha nem bízunk meg teljes mértékben a szép fal mögötti vezetékek állapotában, vagy ha azt tartjuk fontosnak, hogy legyen egy saját lakásunk és a felújítást a saját ritmusunkban, ráadásul a saját stílusunk szerint végezzük el, akkor olyan ingatlant vegyünk, ami kevésbé jó állapotú.

Felújított vagy felújítandó ingatlant vegyünk-e?

Felújított vagy felújítandó ingatlant vegyünk-e?

Mindenképp megéri, hiszen egy felújítandó lakás sokkal alkuképesebb lehet, mint egy felújított, ráadásul a fantáziánk és természetesen a pénztárcánk szabhat csak határt, hogy mit hozunk majd ki belőle.

Mielőtt belevágnánk, nézessük meg szakemberrel!

Egy felújított esetén sem árthat, ha vásárlás előtt egy hozzáértő szakemberrel is megnézetjük a megvásárolni kívánt ingatlant, ám egy romosabb állapotú lakás esetén ezt semmiképp se hagyjuk ki! Egy szakértő ugyanis olyan hibákat is észrevehet, amelyek nagyban befolyásolhatják a vásárlást.

Ne zárjuk ki a felújított lakást sem!

A legszerencsésebb eset kétség kívül az, ha valaki álmai otthonát egy felújított lakásban találja meg, ahova csak beköltözni kell, és semmit sem kell rajta fazonírozni. Bár az ilyen történetek viszonylag ritkák, de előfordulnak. Természetesen ilyenkor az anyagiakat tekintve kicsit komolyabb összegre kell kalkulálni, de ha se időnk, se türelmünk, se lehetőségünk nincs éppen az újítgatásra, akkor érdemesebb egy jó vagy tökéletes állapotú ingatlant vásárolni.

Hasonló bejegyzések..