Csak az új generációban bízhat a Megasztár

Hamarosan a tévé képernyője elé kerül az a néhány száz jelentkező, aki a Megasztár 5 előválogatóin sikerrel jutott át. Ez már az ötödik széria, az első még 2003-ban indult, azóta több remek előadót „termelt ki” a műsor. De hogy lehet a felszínen maradni ilyen hosszan egy széria esetében? A kulcs az utánpótlás.

Emlékeim szerint egyetlen műsor sem tudott öt részes sorozatot produkálni a kereskedelmi csatornákon. Még az RTL nagy dobása, a Való Világ is csak a harmadik szériáig húzta. A Megasztár hozta be itthon a nagyszabású tehetségkutató show-műsorokat, és a hatás nem is maradt el. Hatalmas népszerűség övezte az énekesi babérokra törő jelentkezőket, akik közül nem egynek igazi kincs volt a torkában.

Azonban a három év alatt lefutott három széria után hiába várt ki három évet a TV2, már nem sok szufla volt a negyedik részben. Félreértés ne essék, nem vagyok sem énektanár, sem producer, mint átlagnéző úgy vélem, érdekes, hogy „2008 női hangja” lesz egy 13 éves kislány. Tóth Vera, Rúzsa Magdi és Póka Angéla után.

Kis ország a miénk, alig tízmilliós lakosság, és bizony öregedő társadalom. Hamar elfogynak a jelentkezők, ha három év alatt három Megasztár indul, aki igazán tehetséges, az jellemzően ott volt a döntőben, de hiába taktikázott a csatorna, nem nőttek ki újabb kiváló hangok a szünet alatt. Merthogy ez lett volna az egyetlen sansza a TV2-nek, hogy a kicsik annak idején lenyűgözve nézték a Mega-jelölteket, és akkor elhatározták, ha nagyok lesznek, jelentkeznek a következő műsorba, vagy ha lesz, akkor az azutániba, amikor már 16, vagy 18 évesek lesznek.

Nem is voltak restek a műsor készítői alacsonyabbra tenni a korhatárt (12 év), mégis – minden bántás nélkül – csak egy Király Viktor lett a legjobb, aki véleményem szerint közel sem olyan jó, mint például Gáspár Laci volt. Hiába, a show-nak folytatódnia kell, immár korhatár nélkül hirdette meg az ötödik Megasztárt a TV2, ismét két éves pauzát követően. Már csak néhány hét, és kiderül, vajon hány Megasztáron felnőtt fiatal ért el arra a szintre, hogy tehetsége mellett képes egy ilyen műsort végigcsinálni, ami közel sem olyan könnyű, mint amilyennek kívülről látszik. Az utánpótlás-nevelés eredménye nemsokára a képernyőn.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: