Az X-faktor nyertese 2011-ben: Kocsis Tibor

2011. december 18. Vasárnap: X-faktor finálé. Az x-faktor rajongók és szurkolók pillanata jött el, a várva várt nagy nap, amikor megtudhattuk, hogy ki lett 2011-ben az x-faktor győztese, nyertese. A szombati adásból Muri Enikő és Kocsis Tibor jutott tovább, így a nézők rájuk szavazhattak egy teljes napon át, a mentorok pedig csak értékelhettek. Igazából Malek Miklósnak és Keresztes Ildikónak kellett izgulniuk.

Mivel az x-faktor finálé 2 napos (szombat, vasárnap), és a két tehetséges versenyzőnek csak 1 hét állt a dalok begyakorlásának lehetőségére, mindkét napon több, már betanult produkciót adtak elő, de vasárnapra is jutott kettő új, egy karácsonyi és a győztes dal. A karácsonyi dalokat nézheted alább:

Muri Enikő Karácsonyi dala:

Enikő egy “hókirálynő” ruhában pompázva lépett fel a színpadra, ahol előadta karácsonyi dalát (Faith Hill – Where Are You Christmas). Természetesen a mentoroknak tetszett, persze ilyenkor már nem nagyon szoktak mondani negatív kritikát.

Kocsis Tibor Karácsonyi dala:

Tibi egy sokkal ismertebb dalt, a Csendes Éjt énekelte el először angol, majd magyar nyelven, ezzel pedig meghatotta a nézőket és a mentorokat egyaránt.

Az x-faktor utolsó napja, ha nem is volt olyan terjedelmű az adás, mint a korábbiak, logikusan volt felépítve, beleépítve egy – egy meglepetéssel, vagy éppen sztárvendéggel. Nézzük sorban az eseményeket:

 • Az x-faktor 11. döntőjét, a finálét a 2 döntős nyitotta meg egy duettel
 • Mindkét énekes egyenként előadott egy produkciót korábbról (1. kör)
 • Majd a 12 döntős énekelt el együtt egy külön erre a napra íródott karácsonyi éneket
 • Ezek után énekelte el Enikő és Tibor új dalukat, melyeknek témája a Karácsony volt (2. kör, lásd a fenti videókat).
 • A 3. körben ugyanazt adták elő, A győztes dalát, kifejezetten erre az alkalomra írtak hozzá magyar szöveget, mivel az eredeti angol nyelvű (Josh Groban – You Raise Me Up). Mindketten szépen énekeltek, és mindkét produkción meghatódtak a mentorok.
 • Az x-faktor finálé egyik sztárvendég párosa Vastag Csaba és Vastag Tamás volt, akik előadtak egy duettet
 • Majd kiderült, ki lett az RTL Klub Klipverseny nyertese
 • Újfent fellépett az x-faktor színpadán a 12 döntős, az utolsó közös produkció erejéig
 • A másik sztárvendég az Omega zenekar volt, amely már történelmet képvisel, valamint 50. jubileumát ünnepli. Az ismert együttes szórakoztatta a nagyérdeműt, amíg folyt a szavazás, miközben a feszültség fokozódott tovább, egészen az eredmény megszületéséig.
 • Majd egy tényleg meglepetés vendég következett: Keresztes Ildikó adott elő egy dalt.

Úgy tűnik a fináléban többet énekeltek mások, mint Muri Enikő és Kocsis Tibor. Ez természetesen érthető, mivel dupla napos volt a hétvége, és több mindenre kellett készülniük, mintazonáltal az elejétől mostanáig ők már bizonyítottak. Aztán elérkezett a pillanat, Ördög Nóri lezárta a szavazást, majd a nézők szavazatai alapján eredményt hirdetett, mely a következő:

2011-ben az x-faktor nyertese, győztese: Kocsis Tibor

Hasonló bejegyzések..

7 hozzászólás

 1. jó fülhallású szerint:

  Biztos vagyok benne, hogy te süketnek születtél!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. golyó szerint:

  Szégyen,hogy Magyarország csak ennyire képes, egy tömeghang nyert ugyanugy mint az előző szériát.. Kb. 5000 embernek van ilyen hangja Magyarországon.. Nevetséges..

 3. Katona Eszter szerint:

  Hol található a nyertes szavazók listája?
  ..Lehet, hogy kamu az egész???

 4. Gabi szerint:

  Kedves Kocsis Tibor !

  Neked szurkoltam és ennek érdekében sms-eket is küldtem,nagyon boldog voltam ,hogy sikerült megnyerned!Gratulálok , nagy örömöt szereztél gyönyörű énekléseddel!További sok sikert az életben!

 5. Böbe szerint:

  Mindkettő nagyon jó volt profi módon énekeltek Enikő volt a kedvencem, sajnos nem lehetett csak egy a győztes! Nem véletlen,hogy Enikő már a Madách színházban próbál!

 6. pircsi szerint:

  Tibikem tebenned biztam elejienel fogva,kőszőnőm azt az elmenyt, amit nyujtottal.