Tegyük könnyebbé a távmunkát

Egyesek évek óta otthonról dolgoznak, mások pedig a járványhelyzet idejére vonultak a szobájukba. A mai világban mindennek vannak nehézségei és megoldandó feladatai, ami alól az távmunka sem kivétel.

Sokan például megérezték a villanyszámlájukon, hogy lényegesen többet költöttek, mivel a fűtés, az áram és az internet is a dolgozó zsebéből kerül kifizetésre. A cégek által gyakorolt kontroll sem túl biztató, mivel a szoftverek minden lépésünket nyomon követik, és nemcsak az elkészült dokumentumokra kíváncsiak, hanem a perceket is számolják.

A sok nehézség mellett azonban rengeteg pozitív dolgot is meg tudunk említeni, ami talán mindenkit meggyőz a hatékonyságról. Ott van például a bejárásra szánt idő. Senkinek sem kell többet utazgatnia, így több óra felszabadul a napból, hiszen az online tér segítségével a munkát egy másik városból is elláthatjuk.

A dolgozók általában szabadságnak és felelősségnek élik meg a változást, és nem akarnak vele visszaélni, úgyhogy a tapasztalatok többsége működő rendszerként mutatja be ezt a munkafolyamatot.

Vigyük haza az irodát

Az a legjobb, ha a dolgozó és a munkaadó pontosan meghatározzák, hogy milyen elvárásaik vannak, mert így hamarabb megkapják az eredményeket. Vannak olyan feladatok, amiket kevesebb idő alatt el lehet végezni, ahogy az sem fontos, hogy a nap melyik órájában állunk neki.

Egyesek először a gyerekekkel akarnak lenni, és csak utána ülnek le a gép elé. Sőt, lehet, hogy a mosógépet is beindítják gyorsan, de ettől ugyanolyan eredményeket fognak letenni az asztalra.

Ha mindenki Home Office-ban van, akkor a munkáltató kisebb irodával is beéri, ami segít a spórolásban. Tény és való, hogy nem tud mindenki otthon maradni, de annak a pár embernek kisebb helyet is lehet bérelni.

A maradék pénzből bárki építhet ki Call Centert, így a hívásokat is könnyedén elvégezhetik a saját otthonukból. Utóbbi lényegesen olcsóbb, mint a külön iroda bérlése, úgyhogy érdemes tenni egy próbát. Ez a fajta távmunka mindenkinek a feladatát megkönnyíti majd.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: