A potencia problémák leküzdése javít a párkapcsolaton

A CuídatePlus által megkérdezett szakértők hangsúlyozzák, hogy az erekciós problémák közvetlen hatással vannak a szexuális kapcsolatokra, ami következésképpen negatívan hat a párkapcsolatra, mivel félelmek és bizonytalanságok merülnek fel a felek között. Sajnos a partnerünk elgondolkodhat azon, hogy vajon az ő hibája-e, vagy arra gondolhat, hogy a probléma háttere a vonzerőben keresendő.

A szakemberek egyetértenek abban, hogy az erekció hiánya érzelmi hatással van a férfiakra, és egyéni szinten befolyásolja az önbecsülésüket. A férfiak túlnyomó többsége számára a szexuális teljesítmény alapvető fontosságú az önbecsülés szempontjából, és az erekciós problémákkal küzdő pácienseknél gyakran megfigyelhető az önbizalom elvesztése, valamint az önbecsülésük jelentős csökkenése. Ráadásul ez olyan pszichológiai probléma, amelyet nem szoktak megosztani senkivel.

Az erekció hiányából eredő önbizalomhiány a szexuális kapcsolatok kerüléséhez vezet, és ezek a férfiak még a szexuális vágyat is csökkentik, és lekicsinylik annak fontosságát. Az sem javít a helyzeten, hogy sokan soha nem fordulnak orvoshoz, mert még önmaguknak is félnek bevallani az igazságot.

A kezelés fontossága

A merevedési zavar kezelését az okok felkutatásával kell kezdeni, amelyeknek a legtöbb esetben pszichológiai összetevője van. Ami a terápiákat illeti, azok a probléma eredetétől függenek. Van hormonterápia, szexterápia, gyógyszeres kezelés, műtét… és még rengeteg házi és orvosi praktika is. A szakemberek szerint a legfontosabb, hogy megértsük a probléma okát, és hogy a kezelést a szexuális játék részeként éljük meg, ne pedig az orvos által előírt kötelességként.

A férfiaknak fontos, hogy őszintén, a partnerüket nem hibáztatva beszéljenek a problémáról, és előítéletek nélkül kérjenek segítséget. Sajnos a nevelésükből adódóan sokan azt hiszik, hogy segítséget kérni gyengeséget jelent, pedig ez nem így van. A tapasztalatok szerint ennek éppen az ellenkezője igaz: azok a nők, de a férfiak is, akiknek a partnere elmagyarázza a szexuális problémáikat, úgy érzik, hogy megbíznak bennük, és hogy egy csapatként dolgoznak.

Hasonló bejegyzések..