A szexuális teljesítménytől való szorongás hátterében sokféle ok állhat

A szexuális teljesítménytől való szorongás és a merevedési zavarok gyakori szexuális problémák. A saját teljesítménnyel és a partner elvárásaival kapcsolatos aggodalmak megnehezíthetik az intim együttlétet.

Néhány egyszerű módszer azonban segíthet a merevedési zavar kezelésében, ha az a teljesítménytől való szorongásból ered – számolt be róla a MedicalNewsToday 

Amikor valaki úgy érzi, hogy nem képes megfelelni a partnere szexuális elvárásainak, elkezdheti magát alkalmatlannak érezni. Ez az alacsony önbecsülés, az elégtelenség érzése vezethet merevedéi zavarhoz. A lelkiállapot nagymértékben befolyásolja a szexuális teljesítőképességet, a kutatók a merevedési zavarok okai között számos pszichológiai tényezőt fedeztek fel.

Ez a szorongás jellemzően abból ered, hogy az ember negatív gondolatokat táplál azzal kapcsolatban, hogy képes-e jól teljesíteni a szexuális tevékenység során. Aggódhat amiatt, hogy ki tudja-e elégíteni a partnerét.

Ezeket az érzéseket több tényező befolyásolja, ilyen például a testkép, a péniszméret, a férfiasságról alkotott, valamint a nemi szerepekről alkotott elképzelések, a párkapcsolati kérdések és az internetes pornó is.

A lelkiállapotot ezen felül a pénzügyi gondok, a családi problémák és a munkahelyi stressz is befolyásolja, ez a mentális zavar pedig hozzájárulhat a merevedési problémák kialakulásához.

A teljesítménnyel kapcsolatos frusztrációk többféleképp jelenhetnek meg, a korai magömlés vagy épp az orgazmusra való képtelenség is tünet, mint ahogy az is, ha elmúlik a szex iránti érdeklődés.

A probléma kezelésében segíthet az egészséges életmód, a testmozgás és egyéb technikák, mint például a szexterápia, vagy az irányított meditáció, és az olyan stresszoldó gyakorlatok, mint a jóga. Hasznos, ha az illető nyíltan tud beszélni a szorongásáról a partnerével, ezzel a stressz is csökkenthető.

Hasonló bejegyzések..