A megfizethető mosoly

A szép, egészséges mosoly javítása és fenntartása nem feltétlenül kell, hogy vagyonokba kerüljön, és nem mindig szükséges drága kezelés ahhoz, hogy fogaink egészségesek, fehérek legyenek.

Az egyik alapot pedig a megfelelő otthoni szájhigiéniai rutin jelenti. Ha a fogainkról van szó, végső soron ez a legfontosabb része a fogak ápolásának, ami elősegíti a fogak és az íny általános egészségét. Ehhez szükséges a napi kétszeri 2-3 percig tartó alapos fogmosás.

Az étkezések után is megmoshatjuk a fogainkat, azonban ilyenkor várjunk legalább harminc percet, ha olyan savas ételeket fogyasztottunk, mint a citrusfélék, a bor vagy a gyümölcslé. Ha ugyanis túl hamar mosunk fogat, amikor a savak még károsíthatják a fogzománcot, akkor a fogmosással akár sérüléseket is okozhatunk. A jó rutin része a fogselyem és a szájvíz használata is – hangsúlyozza a robinsonsdental.co.uk.

A szájhigiénia alapjai: fogmosás, kevesebb cukor, rendszeres szűrővizsgálatok

A szénsavas italok és a cukros nassolni valók fogyasztásának csökkentése szintén hozzájárul a szájhigiénia javulásához. A túl sok cukor fogyasztása ugyanis negatív hatással lehet a fogainkra, ami fogszuvasodáshoz, ínybetegségekhez és más fogászati problémákhoz vezethet.

Fontos az is, hogy rendszeresen részt vegyük a fogászati szűrővizsgálatokon. A szájüreg egészségének fenntartásában és javításában igen nagy szerepe van annak, ha évente kétszer elmegyünk a fogorvoshoz. Így lehetőség nyílik a problémák kezelésére még azelőtt, hogy a tünetek megjelennének.

Idővel mindannyiunk fogain megjelenik, lerakódik a lepedék. Egy dentálhigiénikus által végzett fogtisztítás segíthet eltávolítani a lepedéket, amelyet otthon magunknak nem tudnánk. Mint ahogy egészségi állapotunk sok más területét nézve, úgy a fogászati dolgokat tekintve is a prevenció, a megelőzés fontossága a hangsúlyos.

Hisz mennyivel könnyebb megelőzni a problémát, mint kezelni, helyrehozni azt. Ahhoz, hogy mosolyunk fehér, egészséges és üdítő legyen, fontos a rendszeresség és az alaposság.

Hasonló bejegyzések..