A Dal – 1. elődöntő

Tíz dal versengett a továbbjutásért A Dal első fordulójában. Lássuk, hogy kik jutottak tovább a középdöntőbe!

Tíz produkciót láthattak A Dal nézői, közülük hat dal juthatott tovább a középdöntőbe. Három produkciót a zsűri, hármat pedig a nézői szavazatok juttathattak tovább. Minden zsűritag minden produkcióra szavazott, az összesített toplista első három helyezettje automatikusan továbbjutott a következő fordulóra.

Az öt zsűritagtól összesen maximum 50 pontot gyűjthettek be a versenyzők. A legtöbb pontot Pál Dénes és Agárdi Szilvia: Szíveddel láss produkciója kapta, másodikként zárt Keresztes Ildikó (Nem akarok többé játszani), a harmadik továbbjutó pedig Rácz Gergő (Csak állj mellém) lett. A versenyben sokáig az élen álló Baricz Gergőnek pedig izgulnia kellett a továbbjutásért.

A nézők csak azután kezdhettek el szavazni, miután minden produkciót láttak. A három továbbjutón kívül mindenkire le lehetett adni a voksukat. Végül Baricz Gergőnek nem kellett túlságosan izgulnia, saját szerzeményével, a Húzzal továbbjutott. A nézők szintén szeretnék még látni Gyurcsík Tibort, aki az Örök harc című dalt adta elő. A zsűritagok közül többen úgy vélték, hogy Tibinek tovább kell mennie. Meglepetés befutó lett a harmadik helyezett, Palcsó Tamás és az Ezt látnod kell című nóta. A zsűri nagyon kevés pontot adott Palcsónak a produkciójára, Rúzsa Magdi még azt is megjegyezte, hogy túl gyenge ez a dal a megasztár második helyezettjének. Hiába végzett Palcsó Tamás a zsűri pontjai alapján a vert mezőnyben (utolsó előttiként), a nézők úgy döntöttek, hogy szeretnék még látni.

Lement a Dal 1. elődöntője

Lement a Dal 1. elődöntője

A zsűritagok külön dicséretben részesítették a fiatal generáció résztvevőit, a Backgroundot és Bogit, aki még soha nem lépett fel nagy közönség előtt. Dalaik viszont kevésnek bizonyultak a továbbjutáshoz.

Két extra produkció színesítette az előadást. Hien Olivia Newton-John dalát, a Hopeless devoted to you című dalt adta elő. A második fellépők Hujber Ferenc és Mészáros András Zsolt voltak, Karel Gott Lady Karnevál nótáját adták elő. A Blikk korábban kiszivárogtatta, hogy a két színész csókot fog váltani a színpadon, és ez meg is történt.

Még egyszer a A Dal továbbjutói:

  • Agárdi Szilvia és Pál Dénes: Szíveddel láss
  • Baricz Gergő: Húz
  • Gyurcsík Tibor: Örök harc
  • Keresztes Ildikó: Nem akarok többé játszani
  • Palcsó Tamás: Ezt látnod kell
  • Rácz Gergő: Csak állj mellém

A következő szombat este ismét tíz dal versenyez a hat kiadó helyért.

Hasonló bejegyzések..

1 hozzászólás

  1. szöcske szerint:

    Mi vagy kik határozták meg egy gyenge dal első helyezését?

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: