Miért más a kőzetgyapot szigetelés, mint a többi?

Még nem hallott a kőzetgyapotról, mint szigetelőről? Itt az ideje! A környezetbarát kőzetgyapot szigetelés télen is és nyáron is rendkívül jól védi otthonunkat a szélsőséges időjárásoktól. Nyáron kevesebbet kell használni a klímát és a ventilátort, télen pedig nem kell majd állandóan fűtenie! Jól hangzik, ugye?

A kőzetgyapotnak három alkotóeleme van, ez a kő, a mészkő és a bazalt, tehát teljesen természetes anyagokból készül. A készítési folyamat során megolvasztják a mészkövet és a bazaltot, vékony szálakat készítenek belőle, és ezeket a szálakat táblákká préselik.

A kőzetgyapotnak rengeteg pozitív tulajdonsága van, például kiváló hőszigetelő, a hangokat sem ereszti át. Rendkívül magas az olvadáspontja, 1100 fok felett olvad, ráadásul a hőhatásra sem változtatja meg az alakját, a rágcsálók, gombák is elkerülik.

Azt is fontos tudnunk, hogy 4-5 cm-es vastagság elég ahhoz, hogy akár 30-40%-os hő veszteség lehet elérni, de ez a szám akár 50-55% is lehet. A kőzetgyapot beépítése egyszerű, különösebben nem jelent problémát a méretre szabása sem, de talán érdemes inkább szakemberhez fordulni, ha nem vagyunk biztosak a kezünkben. Különféle paramétertáblázatok segítségével lehet meghatározni, hogy milyen vastagság a legideálisabb a saját otthonunkhoz.

A kőzetgyapotnak rengeteg pozitív tulajdonsága van, például kiváló hőszigetelő, a hangokat sem ereszti át

A kőzetgyapotnak rengeteg pozitív tulajdonsága van, például kiváló hőszigetelő, a hangokat sem ereszti át

Milyen kőzetgyapotot érdemes választani? A Rockwool márkájú kőzetgyapot vásárlásával akár 50%-os hő veszteséget is el lehet érni, ráadásul rendkívül jó hangszigetelő, átereszti a párát, taszítja a vizet, és szélsőséges körülmények esetén is megtartja a méretét és az alakját. Ám a Rockwool kőzetgyapotok között is vannak különbségek. A Frontrock E vakolható kőzetgyapot, az ugyanilyen márkájú termékeknél több, mint 10%-kal képes a jobb hőszigetelésre, utólagos homlokzati hőszigeteléskor is nyugodtan lehet használni. Kiváló tetőtéri hőszigetelő a Multirock kőzetgyapot lemez, de lehetőség van a házban máshová is beépíttetni. Ha erre esik a választásunk, akkor élvezhetjük a rendkívül jó hő- és hangszigetelő hatását, víztaszító és páraáteresztő képességét.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: